Formule 1

Gaat zich een hevige strijd ontbranden rond Mercedes F1-stoeltje: twee coureurs die indruk willen maken op de baas

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2020 08:06 • Print artikel

De voorlaatste race van de Formule 1-kalender krijgt een interessante wending doordat Lewis Hamilton geveld is door het COVID-19 virus. De Brit zit in zelfisolatie en George Russell neemt zijn plaats in. Feitelijk wordt het bij Mercedes een race tussen de tweede coureur Valtteri Bottas en zijn beoogde opvolger. Het betekent dat dit weekend de druk vol op de ketel staat bij de Fin.

Valtteri Bottas Mercedes

Met de dominante auto en zijn grootste rivaal Hamilton die afwezig zijn, kan Bottas de race op papier slechts winnen. Het enige is dat de teams dit weekend op een configuratie van het circuit in Bahrein rijden, waarop nog geen enkele coureur gereden heeft. Toch moet Bottas met zijn ervaring met de Mercedes W11 zijn tijdelijke teamgenoot Russell de baas zijn.

George Russell heeft eigenlijk niets te verliezen. Wanneer de Brit in het kielzog blijft van zijn teamgenoot, dan zal men bij Mercedes tevreden zijn. De jonge coureur kan dus ontspannen toeleven naar de race en kan alleen maar winnen. Wanneer de Williams-coureur echter Bottas verslaat, zal dat een flinke klap in het gezicht van de Fin zijn. In ieder geval zijn er twee coureurs die indruk willen maken op teambaas Toto Wolff.

Het kan dan ook bijna niet anders dan dat de strijd bij Mercedes dit weekend spektakel moet opleveren.

Youtube RaceXpress


Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of autosport of karting? Of van de automotive? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS