Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Gaat Nyck de Vries de Formule 2 verlaten voor Mercedes? "Het klopt dat Nyck al voor ons getest heeft"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 augustus 2019 15:22 • Print artikel

In seizoen 2019 van het Formule 2 kampioenschap gaat Nyck de Vries aan de leiding en hij lijkt op weg naar de titel. Voor de vliegende Fries is het zijn laatste kans omdat hij eerder al had aangegeven dat dit zijn laatste seizoen zal zijn in de opstapklasse naar de Formule 1. Al langer gaan er geruchten dat De Vries naar de F1 zou komen maar het zou zomaar kunnen dat hij eerst naar de Formule E gaat, het elektrische kampioenschap. Dit zou bij het team van Mercedes kunnen zijn die instapt in deze klasse.

Formule 2 Nyck de Vries


”Er is nog geen definitief besluit genomen, dus we evalueren verschillende opties voor onze line-up voor seizoen zes van het Formule E-kampioenschap”, zei teambaas Ian James tegen e-racing365. ”Het klopt dat Nyck al voor ons getest heeft en hij zal, net als de andere coureurs, een mogelijkheid krijgen om nog een keer te testen.”

De 24 jarige Nederlander gaat momenteel aan de leiding in het F2-kampioenschap met 30 punten voorsprong op Nicholas Latifi. ”Dit is absoluut mijn laatste jaar in de Formule 2”, bevestigde Nyck de Vries. ”Ik heb dankzij de mensen om me heen de kans gekregen om dit jaar opnieuw in de Formule 2 te rijden, maar ik moet na dit seizoen toch verder gaan kijken.”

De Vries heeft al een test gedaan maar zal binnenkort nogmaals achter het stuur van een Mercedes E-bolide kruipen voor een vervolgtest. Een hoofdrol voor de coureur die ook deel uitmaakt van Racing Team Nederland in het WEC zit er misschien niet in maar wel een rol als reserve- en testcoureur. Ook Stoffel van Doorne en Esteban Gutiérrez hebben zo'n test gedaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS