Formule 1

Gaat Max Verstappen steun van Sergio Perez krijgen? Horner: "Alles begint samen te vallen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 mei 2021 17:02 • Print artikel

Sergio Perez kon dit weekend Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje weer niet bijstaan in het gevecht met Mercedes. Het gaf Lewis Hamilton de mogelijkheid om een extra pitstop te maken en daarmee de Nederlander te verschalken. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft vertrouwen in de Mexicaan en verwacht dat Perez zich kan gaan mengen in het gevecht.

World run of Max Verstappen Sergio Perez F1 Red Bull

“Ik denk dat het voor hem begint samen te vallen”, aldus Horner tegen het Amerikaanse Motorsport. “Hij had een off-day en daarna werd de race gecompromitteerd achter Daniel. Het mag duidelijk zijn dat hij niet in staat was om op een circuit waar het lastig passeren is, om daar vooruitgang te boeken. We hebben Sergio hard nodig om in dat gat te zitten, zodat Mercedes de strategische opties niet heeft, die ze nu hadden. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat komen bij Checo, omdat hij meer vertrouwen krijgt in de auto en daarin ook meer tijd doorbrengt.”

Het verlies van Red Bull leek veel op de situatie in 2019 in Hongarije, waar Hamilton eveneens met een extra pitstop Verstappen kon inhalen. “De feiten zijn heel duidelijk, dat deze twee jongens zo ver voorliggen op de rest van het veld, zoals het geval was in Spanje. Dat Lewis zelfs een vrije pitstop had, zoals hij ook al had in Hongarije”, aldus de Red Bull-manager “Hij moest alleen nog langs zijn teamgenoot komen en dat ging nooit een probleem zijn. Dus dat is waarom we beide auto’s strategisch nodig hebben, zodat die optie niet meer beschikbaar is voor Mercedes.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS