Formule 1

Gaat Haas Mick Schumacher ontslaan? Verdwijnt de Schumacher-naam van de F1-grid in 2023?

Uitgegeven door Peter Vader • 18 september 2022 06:01 • Print artikel

Mick Schumacher wordt geconfronteerd met zijn ontslag door het Amerikaanse team Haas, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat de beroemde familienaam volgend seizoen op de Formule 1-grid zal verschijnen. Haas is er klaar voor om Mick Schumacher, zoon van de legendarische Ferrari-coureur en zevenvoudig wereldkampioen Michael, te ontslaan. Als Mick’s opvolger wordt een andere Duitser genoemd, namelijk Nico Hülkenberg!

Mick_Schumacher_dreiging
Ontslag voor Mick Schumacher bij Haas?

Nico Hülkenberg als vervanger?
Volgens een bericht van Sportsmail zou Haas-baas Gunther Steiner al besloten hebben dat Mick Schumacher, de 23-jarige zoon van de legendarische zevenvoudig wereldkampioen Michael, overbodig is. Het contract van de Duitser loopt in december af en gesprekken over een verlenging zijn op niets uitgelopen. Haas heeft in plaats daarvan Nico Hülkenberg, de 35-jarige landgenoot van Schumacher, als hun nummer 1 kandidaat geïntroduceerd, nadat hij indruk maakte als een Covid-vervangcoureur en hij volop scoorde in twee van zijn vier optredens voor Racing Point/Aston Martin toen hij inviel voor corona- getroffen coureurs. Hulkenberg brengt de ervaring mee van 181 Grand Prix-starts, grotendeels opgedaan voordat hij Renault in 2019 verliet. Hij heeft ook een goede relatie met Steiner.

Matig gescoord
Wat Schumacher betreft, hij heeft dit jaar slechts twee keer gescoord - in Groot-Brittannië en Oostenrijk - na een seizoensstart vol crashes. Mick’s populariteit in Duitsland is gebaseerd op de status van zijn vader, hoewel de trouwe zoon nooit heeft gesproken over de toestand van zijn vader Michael, na diens vreselijke hoofdletsels die hij opliep tijdens het skiën in de Alpen in december 2013. Mick vroeg om bekend te worden onder de afkorting 'MSC' op de timingschermen, in plaats van de 'SCH' die hij normaal zou hebben gekregen. Het was een echo van de 'MSC' van zijn vader, waarmee Michael zich onderscheidde van zijn broer Ralf.

Niet altijd ‘zo-vader-zo-zoon’
Er blijft een kleine kans dat Mick uitstel van ontslag krijgt, waarbij Alpine een vervanger nodig heeft voor Fernando Alonso, die plotseling zijn beslissing aankondigde om volgend seizoen naar Aston Martin te gaan. De Fransman Pierre Gasly was bestemd voor de stoel van Alonso, maar alleen als IndyCar-racewinnaar Colton Herta de plaats van Gasly bij AlphaTauri innam. En dat gebeurt niet. Want ondanks Herta's succes aan de overkant van de Atlantische Oceaan, heeft hij niet genoeg superlicentiepunten om in de F1 te strijden en zijn achtervolgers hebben de achtervolging gestaakt - een feit dat vrijdag werd bevestigd door Red Bull's motorsportdirecteur Helmut Marko. Hoewel een sterk in beweging zijnde markt veel kansen biedt voor Mick Schumacher, zei een anonieme bron in de paddock dat er 'een paar wonderen' voor nodig zijn om Mick volgend seizoen op de F1-grid te zien verschijnen. Een reserverol is waarschijnlijker. Hiermee is maar weer eens bewezen: het is niet altijd ‘zo-vader-zo-zoon’!

Mick_Schumacher_like_father_like_son

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS