Formule 1

Gaat Daniel Ricciardo het tij keren met de komende triple-header?

Uitgegeven door Peter Vader • 16 juni 2021 06:51 • Print artikel

In zijn eerste jaar bij McLaren heeft de zevenvoudig racewinnaar tijdens het raceweekend vaker wel dan niet geworsteld om het tempo. Daniel Ricciardo hoopt daarom dat de komende drie opeenvolgende F1 Grand Prix-weekends de trage opening van zijn seizoen doen vergeten. De Australische Formule 1-coureur zegt dat de eerste triple-header van het seizoen de perfecte gelegenheid is om consistentie te vinden na zijn matige begin van zijn eerste seizoen bij McLaren. Na zes races staat Ricciardo tiende in het rijderskampioenschap met 26 punten, met als beste resultaat een zesde plaats in de Grands Prix van Emilia Romagna en Spanje. Daarentegen was zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris tot nu toe één van de sterren van het seizoen. Norris eindigde in alle races op één na in de top vijf en behaalde podiumplaatsen in Emilia Romagna en Monaco. De 21-jarige Brit zag er in de McLaren het beste uit van de twee coureurs en staat met 66 punten momenteel vierde in het coureurskampioenschap.

McLaren_Lando_Norris_leads_Daniel_Ricciardo_2021AzerbaijanGrandPrix
Lando Norris met vierde plaats ver voor Daniel Ricciardo met P10 in het rijdersklassement

Goede hoop
Ricciardo hoopt het tij te keren voor hemzelf en hij weer eindigt voor zijn teamgenoot en de rest van het veld, wanneer de Formule 1 terugkeert naar de baan voor de eerste van drie Grands Prix die in achtereenvolgende weekends worden gehouden. De Australiër zei in een bericht van abc.net.au dat hij goede hoop heeft om weer op zijn best te zijn, na een lange tijd met zijn auto te hebben geworsteld.

Kilometers maken
"Drie opeenvolgende races kunnen als een uitdaging worden gezien, maar het is ook een geweldige kans om continu tijd in de auto te krijgen en echt voort te bouwen op de vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt", zei Ricciardo. "Het feit dat we in de komende drie weekenden nog meer kilometers kunnen maken, gecombineerd met het werk dat we in de simulator hebben gedaan, zal ons hopelijk op een goede plek brengen en mijn vertrouwen in de auto blijven opbouwen."

Meer vergevingsgezinde omgeving
De race van dit weekend in Frankrijk op het Circuit Paul Ricard zal Ricciardo naar verwachting inderdaad in de kaart spelen. De laatste twee Grands Prix, die werden gehouden in Monaco en Bakoe, waren stratencircuits waar de Australiër respectievelijk een teleurstellende twaalfde en negende plaats behaalde. Circuit Paul Ricard is een speciaal gebouwd racecircuit, met enorme uitloopstroken die de coureurs een meer vergevingsgezinde omgeving bieden wanneer ze een fout maken. Nu de dreiging van smalle barrières niet langer een probleem is, zei Ricciardo dat zijn doel was om "alles te laten klikken", terwijl hij probeert het gat van 40 punten naar Norris te verkleinen. "Ik kijk ernaar uit om dit weekend op Paul Ricard te racen", zei hij. "Het is een veel conventioneler en vergevingsgezinder circuit dan Baku dat ook iets minder risico's met zich meebrengt." De Franse Grand Prix van aanstaande zondag begint om 15:00 uur.

Daniel_Ricciardo_on_the_grid_2021AzerbaijanGrandPrix

Gaat Daniel Ricciardo 'alles laten klikken' bij de komende triple-header?

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS