Formule 1

Gaat Mick Schumacher zijn legendarische vader overtreffen in Le Mans? "Het is een groot genoegen om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2024 06:30

Mick Schumacher heeft dit weekend de kans om zijn vader te overtreffen in de autosport. De legendarische Michael Schumacher reed in 1991 naar een vijfde plek tijdens de 24 uur van Le Mans. De rest daarna is geschiedenis met zeven wereldtitels in de Formule 1. Met Alpine kan de jonge Duitser als debutant de legendarische endurance klassieker winnen. De reservecoureur van het F1-team van Mercedes reed inmiddels drie races met de Franse LMDh en is van mening dat deze van belang waren om zich voor te bereiden op de race.


“Het is een groot genoegen om hier deel uit te maken van Alpine, een geweldig Frans team. We zijn er erg enthousiast over. Het wordt een geweldig evenement”, zegt Schumacher tegen de officiële website van de wedstrijd. “Ik vind het een geweldige race en het is mijn eerste keer, dus ik maak alles voor het eerst mee. Het laat echt zien dat mensen hier zijn omdat ze gepassioneerd zijn over racen en dat is heel, heel mooi om te zien. Persoonlijk ben ik gewoon opgewonden om naar de race te gaan, om te zien hoe dat voelt, 24 uur op het scherpst van de snede, de langste keer dat ik dat heb gedaan."

"Een van de grote punten hier is dat er altijd wel iets gebeurt. We hebben altijd verkeer, we moeten altijd nadenken over de strategie. Je moet er altijd voor zorgen dat je het einde van je stint haalt. Er rijden veel auto's en als je op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent, kan dat veel geld kosten. Het maakt de uitdaging alleen maar groter.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS