Formule 1

Gaat Lewis Hamilton twijfelen over de juistheid van zijn beslissing om Brackley om te ruilen voor Maranello?

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 18:00

De overwinning van Lewis Hamilton van zijn thuis-Grand prix op het circuit van Silverstone was zijn eerste raceoverwinning sinds 2021. De overwinningsroes was lang geleden voor de zevenvoudig F1-wereldkampioen, een feit waaraan de Mercedes-bolide ten grondslag ligt. Het ontwerp wilde maar niet sneller worden en kon de concurrentie met de allersnelsten niet aan. De reden voor Lewis Hamilton om begin dit jaar bekend te maken dat hij het team uit Brackley ging verlaten. De Silverstone-race van vandaag was zijn laatste thuisrace bij Mercedes, want volgend jaar gaat hij naar Ferrari. En tot voor kort leken de verbeteringen van de FW15 nog erg ver weg…

Lewis hamilton F1 British Grand Prix Union Jack


Mercedes ineens weer bovenaan
Hamilton bevestigde eerder dit jaar dat hij voor 2025 voor Ferrari heeft getekend, toen de verbeteringen van Mercedes nog ver weg leken.
Maar nu is dat anders. Met George Russell in Oostenrijk en nu Lewis Hamilton op Silverstone, heeft Mercedes twee opeenvolgende Grands Prix gewonnen. Ze evenaren daarmee Ferrari. Het zou Lewis Hamilton zich kunnen laten afvragen of hij met zijn overstap de juiste beslissing heeft genomen. “Het kan zijn dat Lewis naar Maranello gaat en dat Ferrari plotseling een opleving meemaakt” aldus F1-presentatrice Naomi Schiff, die eraan toevoegde: “Een paar races geleden hadden we geen opeenvolgende overwinningen voor Mercedes verwacht. Dus dingen kunnen zo snel veranderen in dit spel. Hij heeft de langst bestaande relatie met een team in de geschiedenis van de Formule 1. Het is leuk om de boel op te frissen, iets anders te doen. Hij is de oudste racewinnaar van de 21e eeuw geworden. Hij bevindt zich dus aan het einde van zijn carrière en misschien wil je iets anders proberen. En voor Ferrari racen is een eer!”

McLaren, Mercedes en Ferrari?
Mercedes lijkt, na twaalf van de twintig Grands Prix van dit jaar, nu in een sterkere positie te zijn dan Ferrari. Ferrari was aan het begin van het seizoen de directe tegenstrever van Red Bull, maar werd gaandeweg ingehaald door McLaren en Mercedes. Bovendien zijn de geruchten over de nieuwe, krachtige 2026-motor van Mercedes, wanneer het nieuwe tijdperk begint, ook veelbelovend. Iedereen is benieuwd wat er nu in Lewis Hamilton zijn hoofd nu omgaat. Vandaag liet hij weer eens zien waarom hij zo vaak wereldkampioen is geworden. Ja, met McLaren en met Mercedes, maar dat kon hem in de toekomst met Ferrari ook wel eens gaan lukken!

Naomi_Schiff_real_racebabe_RX_logo
“Het kan zijn dat Lewis naar Maranello gaat en dat Ferrari plotseling een opleving meemaakt” aldus F1-presentatrice Naomi Schiff, die eraan toevoegde: “Een paar races geleden hadden we geen opeenvolgende overwinningen voor Mercedes verwacht. Dus dingen kunnen zo snel veranderen in dit spel!" Presentatrice en F1-analiste Naomi Schiff kennen we van de periode dat ze in de Super Challenge deelnam met een Radical.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS