Formule 1

Gaat Lewis Hamilton met de succesvolle Ferrari 499P deelnemen aan de 24H Le Mans?

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juni 2024 15:07

Ferrari won dit weekend voor de tweede keer op rij de 24 Heures du Mans met de Ferrari 499P. Daarmee behoort de raceauto direct tot de meest succesvolle bolides van het automerk op het Circuit de la Sarthe. Staat het team na twee overwinningen aan de vooravond van een herhaling van de succesvolle periode uit de jaren ’50? Gaan we op een dag ook Lewis Hamilton met een Ferrari zien strijden voor de winst in de grootste endurance klassieker in de wereld?

Ferrari 24H van Le Mans

"Ik heb geen enkele wens om anders te racen”, zei Hamilton in 2017 toen hem gevraagd werd naar het racen in andere klassen. “Tegen de tijd dat ik stop, kan het 30 jaar zijn [dat ik non-stop heb geracet]. Al het andere is een trede lager op de ladder. Er is geen andere raceserie waar ik nog in wil rijden en dat is jammer. Ik wou dat ik meer passie had om in IndyCar of Le Mans te rijden. Maar er is niets. Ik heb meer opwindende dingen daarbuiten waar ik gepassioneerd over ben."

Het staat in een schril contrast met Nico Hulkenberg en Fernando Alonso die beide de 24 U van Le Mans al gewonnen hebben. Max Verstappen zegt ook te willen gaan strijden voor de winst in de endurance klassieker.

"Ik heb [de Indy 500] altijd gerespecteerd en gewaardeerd en ik heb een deel ervan gezien toen Fernando het deed, wat super spannend was”, zei de zevenvoudig wereldkampioen in het verleden. “Ik hou van het idee dat coureurs meer dan één serie kunnen rijden. Ik heb enorm veel respect voor die coureurs. Het is best eng als je die bochten met die snelheid nadert. Ik krijg natuurlijk veel kansen om die dingen te doen, maar ik ben niet van plan om daar iets serieus te gaan doen. Mijn hele leven bestaat uit autoracen, dus het is moeilijk voor te stellen dat ik er niet meer naar zal kijken. Ik zal waarschijnlijk meer F1-races bijwonen en meer sporten die ik bewonder, zoals NBA bijvoorbeeld. Maar wat racen betreft, denk ik niet dat ik aan racen zal doen."

Gaat Hamilton zijn mening herzien nu zijn toekomstige werkgever over zo’n sterke auto in de LMH-klasse beschikt? In 2025 gaat het in ieder geval geen optie zijn, omdat de 24 uur van Le Mans gelijktijdig met de Canadese F1 Grand Prix valt.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS