Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

GTE-Am in 2024 vervangen door de GT3; GTE-Pro klasse bezig aan haar laatste 24 uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2022 13:05

De ACO heeft bevestigd dat met ingang van het seizoen 2024 de GT3-klasse haar intrede in de FIA World Endurance Championship gaat doen. De naam van de nieuwe klasse is nog niet bekend gemaakt, maar het betekent het einde aan het tijdperk van de GTE.

Renger_van_der_Zande_GTE_Am_Ferrari_488

Het betekent dat de GTE-Am aan het einde van 2023 vervangen gaat worden door de nieuwe klasse. De overstap was vorig jaar al bekend gemaakt, maar de verdere details van de komst van de GT3 waren nog niet bekend. Tijdens de ACO-persconferentie werd aangekondigd dat er een bijbehorende kit verkocht gaat worden voor de GT3-auto’s, die de naam ‘GT3 Premium’ mee gaat krijgen en het gebruik van commerciële banden in de klasse toestaat.

De GTE-Pro stopt al aan het einde van dit jaar. Met de overstap van Porsche en Ferrari naar de LMH/LMDh als fabrieksteams, zijn er onvoldoende teams aanwezig om deze klasse volgend jaar nog in leven te houden. Het betekent dat dit weekend het de laatste keer is dat de fabriek GT’s in actie komen op het Circuit de la Sarthe.

WEC logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS