Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

GT4 European Series in Misano: Nederlanders succesvol met twee keer podium voor Nabuurs, Rappange en Schouten

Uitgegeven door Peter Vader • 11 augustus 2020 03:01 • Print artikel

Vertrokken vanaf de eerste startrij behaalde de Nr27 AGS Events Aston Martin Vantage AMR GT4 een dominante eerste overwinning, in de GT4 European Series-race van zondag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië. De race duurde een uur en werd verreden op een zonovergoten circuit van Misano, het 4.226 kilometer lange circuit is fraai gelegen aan de Adriatische kust.

Nr27_Aston_Martin
De winnaar op zondag, de Nr27 AGS Events Aston Martin Vantage AMR GT4

Veel belangrijker was echter hoe de prestaties waren van de volop aanwezige Nederlanders, te beginnen met de Camaro van V8 Racing. Het weekend begon gelijk goed voor hen doordat in de kwalificatie de Camaro zich voor Race 1 op plek 2 wist te kwalificeren. Voor Race 2 werd P4 veroverd in de Silver klasse, met een vijfde plaats algemeen.

null
Thijmen Nabuurs en Jop Rappange twee keer op het podium in Misano met hun Camaro van V8 Racing

Race 1
Dat werd een race vol spanning. Zowel Thijmen Nabuurs als Jop Rappange reden een geweldige race, ondanks dat er een olieslang was losgeschoten waardoor het zicht ernstig belemmerd werd. Desondanks moest Nabuurs slechts twee plaatsen prijsgeven. Na een razendsnelle reparatie van de monteurs tijdens de pitstop, wist Jop Rappange de auto toch nog als derde over de eindstreep te rijden, ondanks dat het zicht nog steeds beperkt was.

Camaro V8 Racing Thijmen Nabuurs Job Rappange

Race 2
Race 2 werd gestart vanaf P5. Jop Rappange deed het weer uitstekend en kwam op P4 binnen voor de rijderswissel. Voordat Thijmen Nabuurs het stuur overnam werd er eerst nog wat schade gerepareerd. Wederom hulde aan de crew van V8 Racing, die het opnieuw in recordtijd fixten. Thijmen Nabuurs zat na de pitstop gelijk in het juiste ritme en ging op jacht naar de BMW van Bas Schouten. Na een goede inhaalactie wist hij naar een fantastische tweede plaats te rijden. Nabuurs na afloop: “De auto was mega! Thanks naar het team V8 Racing en mijn coach Frans Voros!”

Koen Bogaerts Mark van der Aa BMW M4

Koen Bogaerts en Mark van der Aa hadden geen gemakkelijk weekend. Met hun BMW moesten ze vechten voor elke centimeter. Zaterdag betekende dit een race die begon op P9, maar beëindigd werd op P6 (P4 Silver Cup). Zondag kampten ze met wegliggingsproblemen en reden ze van P16 naar P10 (P6 Silver Cup). Geen slechte resultaten, maar wel hard bevochten.

Bas Schouten

Na zijn succes op Imola, was ook Bas Schouten weer aanwezig. Op zaterdagmiddag eindigde hij op P2, op zondag behaalde Schouten, die een rijdersduo vormde met Gabriele Piana, een verdiende derde plaats. Een andere Nederlander onderweg in Misano, was Kay van Berlo. Op zaterdag realiseerde hij P4, op zondag moest hij jammerlijk opgeven met de Mercedes-AMG van het Selleslagh Racing Team. De tweede Mercedes van het Selleslagh team had een andere Nederlander aan het stuur: Bob Herber. Hij won twee keer de Am-klasse. Een bijzondere prestatie aangezien Herber ook nog eens de auto in zijn eentje reed. Met deze klassering kwam hij daardoor binnen op P4 in de tussenstand van de Am-klasse.

Nederlanders <GT4 Misano

GT4 Misano event poster

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS