Formule 1

GPDA-voorzitter Alexander Würz in gesprek met Verstappen en Hamilton: "Ze kunnen zich niet permitteren dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2021 10:28 • Print artikel

GPDA-voorzitter Alexander Würz denkt dat een nieuwe botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton dit seizoen "zeer waarschijnlijk" is. GPDA-voorzitter Alexander Würz heeft gezegd dat hij daarom van plan is om met Max Verstappen en Lewis Hamilton te praten, na hun botsing tijdens de Italiaanse Grand Prix, waar hij voelt dat beide coureurs "bezweken zijn onder de druk". Verstappen en Hamilton botsten voor de tweede keer dit seizoen op Monza, nadat ze elkaar al in de openingsronde van de Britse GP waren tegengekomen.

Crash_Max_Verstappen_en_Lewis_Hamilton_RX_M281066

Twee grote race-ego's
Terwijl de F1-paddock zich voorbereidt om opnieuw samen te komen in Rusland, waar Verstappen een gridstraf van drie plaatsen zal krijgen voor zijn aandeel in het laatste incident, onthulde Würz plannen om te praten met de twee titelrivalen die "grote race-ego's" hebben. Er zal een gesprek zijn, maar je moet jezelf scheiden van het zitten in de auto en het nemen van dergelijke beslissingen", zei Würz in een interview met Sky Sports, toen hem werd gevraagd of hij de twee coureurs enig advies wil geven. "Het zijn maar mensen en ze waren boos, allebei vanwege slechte pitstops en hoe de race zich ontvouwde, en je weet dat je maar één kans hebt. In dit geval zijn ze misschien - tot op zekere hoogte - onder deze druk bezweken en tegen elkaar opgereden", aldus een bericht van Racingnews365.

Respect voor elkaar
Würz verwacht meer aanvaringen van het duo naarmate het titelgevecht de slotfase ingaat. "Ik denk dat dat zeer waarschijnlijk is, om eerlijk te zijn," merkte hij op. "Beiden moeten hun territorium afbakenen. Dat is sport. Als je kijkt naar boksen, voetbal, handbal, of wat dan ook, als twee grootheden samenkomen, gebeuren die dingen." Würz voegde toe: "Buiten de auto praat ik met beiden, en ze praten ook met elkaar. En ze hebben veel respect voor elkaar, wat erg leuk is om te zien."

"Geen crashes permitteren"
Maar aan de andere kant: 'Op het circuit zijn we hier om te vechten, we zijn hier om het Formule 1-wereldkampioenschap te winnen'. Het is een van de meest prestigieuze titels die je kunt hebben in de sportwereld. Ze moeten er hard voor vechten, het maakt deel uit van het spel. Hopelijk met het respect dat ze nodig hebben voor hun eigen team en hun eigen resultaten, en niet alleen voor elkaar, want om als eerste te eindigen, moet je finishen. Daarom kunnen ze zich niet te veel crashes veroorloven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS