Formule 1

GP Turkije op losse schroeven wegens 'rode-reislijst' in Groot-Brittannië

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2021 20:04

MONTMELO/ISTANBOEL - De beslissing van de Formule 1 om de GP van Canada te vervangen door de GP van Turkije zou wel eens een averechts effect kunnen hebben nu het land op de Britse rode-reislijst is geplaatst.

Istanbul Park GP Turkije


Vorige maand bevestigde de Formule 1 dat het niet naar Montreal zou gaan, de race die voor het tweede achtereenvolgende jaar werd afgelast vanwege de Covid-beperkingen. Turkije's circuit Istanbul Park zou de vrijgekomen plek op de kalender vullen. Maar nu misschien dus niet meer.

De regering kondigde aan dat mensen uit het Verenigd Koninkrijk vanaf midden mei naar het buitenland kunnen reizen, maar voegde er wel aan toe dat sommige landen op een 'rode lijst' staan. Turkije is er daar één van.

De Britse minister van transport Grant Schapps zei vrijdag dat landen op de rode lijst 'niet bezocht mogen worden behalve in de meest extreme omstandigheden'. De Formule 1 is op de hoogte van het besluit en bekijkt zijn opties.

"We zijn ons bewust van de aankondiging van de Britse regering met betrekking tot reisbeperkingen voor Turkije en beoordelen de situatie en zullen in de komende dagen meer details verstrekken", aldus een F1-woordvoerder.

De Grand Prix van Turkije staat gepland tussen 11 en 13 juni. Mocht Turkije van de kalender verdwijnen, dan zou het kunnen dat de Nürburgring in de plaats komt. Dit circuit werd vorig seizoen nog gebruikt voor de Grand Prix van de Eifel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS