Karting • GK4 Kartseries

GK4 Kart Series op Raceway Venray

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 mei 2021 01:28 • Print artikel

Na een grandioze eerste ronde in Mariembourg maakt de GK4 Kart Series zich op voor de tweede ronde in Venray. "We gaan in het weekeinde van 8-9 mei met ronde 2 van de GK4 Kart Series naar Raceway Venray. Met dank aan iedereen die zich hiervoor zo heeft ingezet, in het bijzonder aan de gemeente Venray voor het verlenen van de toestemming. We zien er naar uit om u weer te treffen en de rijders in actie te zien", laat de organisatie in handen van Ben de Feyter en Casper Reinders weten.

Mini


Cpoint PROTOCOL COVID-19 KARTDAGEN 2021
Eén van de eisen die Nederlandse en Belgische overheden stellen is een protocol, ingericht overeenkomstig de geldende voorschriften. We gaan strak volgens dit protocol tewerk. Het protocol is als download geplaatst op de GK4 internetsite. We verzoeken u goed notie te nemen van de inhoud, zodat u niet voor verrassingen komt te staan, want iedere aanwezige is zelf individueel verantwoordelijk voor de naleving ervan.

AANVULLENDE INFORMATIE
We hebben voor u twee documenten geplaatst als downloads op de GK4 site. Deze documenten moet u (ingevuld) dagelijks aan de poort afgeven:
1. Paddock Entrance Form – Formulier Toegang Paddock 2021 – Deelnemers-Participant
2. Paddock Entrance Form – Formulier Toegang Paddock 2021 – Team Managers-Data Managers
PROCEDURE POORT
1. U meldt zich bij poort 1, parkeert het voertuig en begeeft u naar het “Covid-gebouw”, eerste gebouw links.
2. U meldt zich hier bij de EHBO medewerkers en toont/geeft af uw negatieve Covidtest en de formulieren Toegang Paddock Deelnemers/Teammanagers/Datamanagers.
3. U ontvangt bij akkoord een polsbandje, geldig voor het gehele weekeinde. Hiermee krijgt u toegang bij poort 2.
4. Deze procedure is eenmalig voor het weekeinde. Het bekomen polsbandje verschaft u hierna de toegang tot het terrein bij poort 1 en 2.

GK4 KLASSEN
• Honda Cadet 160cc, met subklassement ROOKIE
• Mini-Parilla
• Mini-Parilla Nationaal
• IAME X30 Junior
• IAME X30 Junior Nationaal
• IAME X30 Senior
• Senior Nationaal met twee klassen Rotax Max en IAME X30
• Open Schakel, motoren KZ2 en X30 Super Shifter, met subklassementen KZ2, KZ2+ Master, X30 Super Shifter en X30 Super Shifter Master
• Formula Honda 9PK Junior/Senior/Ladies, totaalklassement en subklassementen Junior, Senior en Ladies

INDELING WEDSTRIJDWEEKEIDNE EN TIJDSCHEMA’S
Dag 1, zaterdag 8 mei: Honda Cadet; Mini-Parilla, Mini-Parilla Nationaal; IAME X30 Junior; IAME X30 Junior Nationaal.
Dag 2, zondag 9 mei: IAME X30 Senior; Senior Nationaal; Open Schakel; Formula Honda 9PK.
De tijdschema’s zaterdag en zondag worden als downloads geplaatst op de GK4 internetsite.

VRIJE TRAININGEN
Op vrijdag 7 mei is de baan geopend voor vrije trainingen.
Voor het tijdschema wordt verwezen naar de website www.racewayvenray.com. (dagelijkse baanprijzen die niet bij het inschrijfgeld zijn inbegrepen).
Op vrijdag mag er niet getraind worden door de 4-taktklassen Honda Cadet en Formula Honda 9PK.

PADDOCK / STROOM
1. Afname stroom paddock voor het weekeinde is verplicht. Kosten € 10,00 per wedstrijddag, te voldoen a contant bij de administratieve controle.
2. Tenten kunnen vanaf donderdag 6 mei tussen 12.00 en 17.00 uur worden opgebouwd.
3. Bij aankomst op het circuit is het noodzakelijk om de paddock verantwoordelijke te contacteren voordat u uw tenten opbouwt; Ben de Feyter (0032479803159). Dit om de goede werking in de paddock niet te verstoren.
4. Tenten dienen min. 1,5 meter uit elkaar te staan en twee zijden moeten open blijven tbv ventilatie.
5. Iedere kart moet op een dekzeil, met minimum afmeting 3x4 mtr. worden geplaatst, ter bescherming van de ondergrond.
6. Ruimtes tussen de karts in de tenten, minimaal 1,5 meter rondom.
7. Personenwagens en lege bestelwagens moeten buiten de paddock geparkeerd worden. Houdt u er aub rekening mee, dat er gecontroleerd wordt en voertuigen die er niet mogen staan verplaatst dienen te worden, ook als de tent als is opgebouwd.
8. Voordat u het terrein verlaat, moet de plek van elk team/rijder perfect schoon zijn (geen afval, geen tie-raps, geen banden achterlaten).
9. Op elke vorm van vervuiling staat voor de overtreder een boete van € 500,00.

OVERNACHTING
1. Er is niet in een camping voorzien op het terrein van Raceway Venray.
2. Er mag in het geheel niet worden overnacht op het gehele terrein.
3. Er mogen niet meer dan vijf personen samenkomen.
4. Er mag uiteraard niet gebarbecued of een “feestje gebouwd” worden. Dat doen we uitsluitend in gedachten, dat we weer mogen racen.
5. Houdt u zich aan de regels, we zijn te gast bij Raceway Venray en moeten ons als zodanig gedragen.

LET U AUB IN HET BIJZONDER OP DEZE INFORMATIE
1. Het warmdraaien van motoren is strikt verboden. Zie het tijdschema van zondag voor de warm-up tijden voor de klasse Open Schakel. Verplichte opwarmzone voor PitBox 1!
2. Voor nieuwe rijders: op de site staat als download het Inschrijfformulier 2021; neemt u het aub ingevuld en ondertekend mee naar de administratieve controle, dat scheelt ons samen veel tijd.
3. Het gedragsprotocol is van toepassing. Respecteer elkaar, de deelnemers en de organisatie.
4. Transponders zijn te huur via de organisatie. Aan te vragen via de link: http://users.telenet.be/racetiming/contact.htm
SECRETARIAAT EN ADMINISTRATIEVE CONTROLE
1. Op vrijdagmiddag zal aan het eind van de middag – rond 17.00 uur - de administratieve controle worden opengesteld.
2. Op zaterdag van 19.00-20.00 uur en op zondag van 08.00-10.30 uur, voor rijders die op de zondag deelnemen en later arriveren.
Vergeet u aub niet om uw licentie/ouder-kind licentie mee te nemen.
Deelname op ERB, ééndaags registratie bewijs is mogelijk. Voor Nederlandse rijders aan te vragen via de KNAF; www.knaf.nl.
Het Secretariaat is buiten de inschrijvingen niet toegankelijk, behoudens indien u door de organisatie wordt uitgenodigd.
3. Vragen en opmerkingen kunt u schriftelijk indienen via de postlade bij de ingang secretariaat. Vragen worden schriftelijk beantwoord, dan wel telefonisch. Telefoonnummer aub vermelden op het formulier dat u indient.

EXTRA TECHNISCHE CONTROLE
De tijden van de technische controle staan vermeld op het tijdschema.
Er wordt vanwege de drukte een extra technische controle ingelast op vrijdag 7 mei vanaf 16.00 – 19.00 uur voor alle klassen.

HUURMOTOREN
Voor geïnteresseerde rijders is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren. Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via de organisatie info@gk4kartseries.com
Extra voor de klasse Honda Cadet bieden we splinternieuwe UT2 motoren te huur aan voor het strakke tarief € 50,00 voor het hele weekeinde. De wens tot motorhuur kunt u kenbaar maken bij uw favoriete GK4 servicepunt.

BANDEN
Banden - zeker de regenbanden - worden uitsluitend op bestelling geleverd. Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw GK4 dealer. De lijst met dealers staat voor u klaar als download op onze site. Het centrale bestelpunt: gk4tyres@outlook.be
Uitlevering vrijdag van 12.00–17.00 uur en zaterdag- en zondagochtend van 08.00–09.00 uur bij de DFK truck.

BRIEFING / STARTPROCEDURE
Er zal geen briefing in persoon plaatsvinden.
De briefing wordt in het Nederlands en Engels als download geplaatst op de GK4 site. Tevens worden documenten geplaats betreffende de startprocedures. Neemt u aub goed notie van dit document.

PRIJSUITREIKING
Er zal geen fysieke prijsuitreiking plaatsvinden.
De trofeeën (ook de trofeetjes voor alle Honda Cadet en Mini-Parilla deelnemers) staan voor u klaar en kunnen telkens na afloop van de afsluitende races worden afgehaald door de prijswinnaars.

RESERVERING
De mogelijkheid tot reserveren via de GK4 site wordt woensdagavond 5 mei om 20.00 uur gesloten. De link: www.gk4kartseries.com/inschrijven

DOCUMENTEN
Alle documenten worden voor u geplaatst als downloads op onze site www.gk4kartseries.com/downloads/ - zoals reglementen, tijdschema’s, Formulier toegang paddock Rijders en Teammanagers, overzicht kosten, inschrijfformulier, formulier technische registratie, en reglement banden.

LEGENDA
Raceway Venray
Peelweg 47
5813 AD Ysselsteyn (provincie Limburg)
Telefoon: 0031478 513 100
Email: info@racewayvenray.com

LET’S RACE

Het GK4 Team
Ben de Feyter/Casper Reinders

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS