Karting • GK4 Kartseries

GK4 Kart Series 2020 - evenement 2 Karting Genk 25 en 26 juli; "Opmaat voor een geweldig seizoen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juli 2020 01:46 • Print artikel

Na de succesvolle openingsrace van de GK4 Kart Series 2020 op Spa-Francorchamps wordt aankomend weekend het tweede evenement gehouden op Karting Genk in België op 25-26 juli. "De eerste GK4-race op Spa-Francorchamps was een opmaat voor een geweldig kartseizoen", laat de GK4-organisatie weten. "Zoals altijd heeft u er een geweldig feest van gemaakt met een heerlijke sfeer en spannende races. Dan is het niet verwonderlijk dat we er naar uitkijken u weer te ontmoeten en de rijders weer in actie te zien in de tweede seizoensrace op 25/26 juli op Karting Genk, Home of Champions in België."

GK4 kart series iame

Cpoint Protocol Covid-19 Kartdagen 2020
Eén van de eisen die de Belgische en Nederlandse overheden stellen is een protocol, ingericht overeenkomstig de geldende voorschriften. De regels van de Kartbaan zijn leidend, zodat een aantal punten, zoals aantal toegelaten personen, af kan wijken van hetgeen in het protocol is opgenomen. Deze punten worden gecommuniceerd via de gebruikelijke GK4 kanalen.
Het protocol is als download geplaatst op de GK4 internetsite.
We verzoeken u goed notie te nemen van de inhoud, zodat u niet voor verrassingen komt te staan, want iedere aanwezige is zelf individueel verantwoordelijk voor de naleving ervan.

LET OP: gedurende het gehele raceweekeinde is het dragen van een mondkapje voor iedere aanwezige verplicht op het gehele terrein, dus ook onder 12 jaar en inclusief de tenten, m.u.v. zittend in de horeca.

Indeling wedstrijdweekeinde en tijdschema’s
We rijden via dezelfde indeling en opzet als event 1 Spa-Francorchamps.
Dag 1, zaterdag 25 juli: Honda Cadet; Mini-Parilla; IAME X30 Junior; IAME X30 Junior Nationaal.
Dag 2, zondag 26 juli: IAME X30 Senior; Senior Nationaal (RM en X30); IAME X30 Junior; Open Schakel (KZ2 en Super Shifter); Formula Honda 9PK.
De tijdschema’s zaterdag en zondag zijn identiek aan die van event 1 en worden als download geplaatst op de GK4 internetsite. We hebben in extra trainingstijd voorzien.

Een punt gewijzigd uit het protocol
Iedere rijder mag zich op zijn racedag laten vergezellen door maximaal twee begeleiders, inclusief monteur. We hebben een email naar de deelnemers gezonden met daarin de link via welke de personen aangemeld dienen te worden bij Karting Genk. Buiten deze bekendgemaakte personen mag er op die dagen geen publiek aanwezig zijn.
Iedere deelnemer is verplicht via de volgende link de namen van deze maximaal twee begeleiders door te geven ten behoeve van de deelnemers- en bezoekerslijst die als leidraad geldt bij de poort:
https://www.rotax-scc.com/machform/view.php?id=76875

Overnachtingen/camping
Er mag niet om op of naast het terrein worden overnacht.
De camping is gedurende het raceweekeinde gesloten.
Karting Genk heeft ons een link naar de lijst met partners, campings en hotels in de omgeving aangeleverd: https://www.kartinggenk.be/nl/partners waar we u graag naar verwijzen.

Vrije trainingen donderdag 23 en vrijdag 24 juli
Karting Genk voorziet in twee extra trainingsdagen op donderdag en vrijdag.
Vergeet u zich niet aan te melden voor deze trainingsdagen via de website van Karting Genk.
Gedurende deze trainingsdagen is vanaf de vrijdag het dragen van een mondkapje voor iedere aanwezige verplicht op het gehele terrein, dus ook onder 12 jaar en inclusief de tenten, m.u.v. zittend in de horeca.
Voor het tijdschema van deze vrije trainingen verwijzen we graag naar de internetsite van Karting Genk. De link: https://www.kartinggenk.be/

LET OP: gedurende deze trainingsdagen is het dragen van een mondkapje voor iedere aanwezige verplicht op het gehele terrein, dus ook onder 12 jaar en inclusief de tenten, m.u.v. zittend in de horeca.

Let u aub in het bijzonder op deze informatie
1. Opbouwen van uw tenten is mogelijk vanaf donderdag 23 juli.
2. Tenten dienen min. 1,5 meter uit elkaar te staan en twee zijden moeten open blijven tbv ventilatie.
3. Karting Genk voorziet niet in stroom. U dient zelf uw voorziening mee te nemen.
4. Personenwagens en lege bestelwagens moeten buiten de paddock geparkeerd worden. Houdt u er aub rekening mee, dat er gecontroleerd wordt en voertuigen die er niet mogen staan verplaatst dienen te worden, ook als de tent als is opgebouwd.
5. Op de GK4-site is een document geplaatst over het verbod op warmdraaien van de motoren. Leest u dit aub goed door; zie het tijdschema van zondag voor de warm-up tijden voor de klasse Open Schakel.
6. Voor nieuwe rijders: op de site staat als download het Inschrijfformulier 2020; neemt u het aub ingevuld en ondertekend mee naar de administratieve controle, dat scheelt ons samen veel tijd.
7. Het gedragsprotocol is van toepassing. Respecteer elkaar, de deelnemers en de organisatie.
8. Transponders zijn te huur via de organisatie. Aan te vragen via de link: http://users.telenet.be/racetiming/contact.htm
9. Iedere kart moet op een dekzeil, met minimum afmeting 3x4 mtr. worden geplaatst, ter bescherming van de ondergrond.
10. Ruimtes tussen de karts in de tenten, minimaal 1,5 meter rondom.
11. Het Fuel Spilling Document van Karting Genk is van toepassing en is voor u als download op de GK4 site geplaatst. Neemt u er aub notie van.
12. Op elke vorm van vervuiling staat voor de overtreder een boete van € 500,00.
Voordat u het terrein verlaat, moet de plek van elk team/rijder perfect schoon zijn (geen afval, geen tie-raps, geen banden achterlaten).
13. De douches zijn niet geopend.

Aankondigingen en wedstrijdverslagen
Deze worden gepubliceerd op www.kartlife.nl.

Secretariaat en Administratieve controle
Op vrijdagmiddag zal aan het eind van de middag – rond 17.00 uur - de administratieve controle worden opengesteld. Vergeet u aub niet om uw licentie / ouder-kind licentie mee te nemen.
Deelname op ERB, ééndaags registratie bewijs is mogelijk.

Twee extra administratieve controles op zaterdag van 19.00-20.00 uur en op zondag van 08.00-10.30 uur, voor rijders die op de zondag deelnemen en later arriveren. Het Secretariaat is buiten de inschrijvingen niet toegankelijk, behoudens indien u door de organisatie wordt uitgenodigd.

We adviseren de deelnemers die niet op vrijdag kunnen inschrijven, dit te laten verzorgen door een teammanager. De GK4 servicepunten/teams zijn hiervan ook door ons in kennis gesteld. Dit om er zeker van te zijn dat u de bandjes heeft die toegang geven als u bij de hoofdingang arriveert. We adviseren om de nodige formulieren en uw administratie in orde te brengen, zodat u dat niet ter plaatse nog moet doen.
Vragen en opmerkingen kunt u schriftelijk indienen via de postlade bij de ingang secretariaat. Vragen worden schriftelijk beantwoord, dan wel telefonisch. Telefoonnummer aub vermelden op het formulier dat u indient.

De klassen
• Honda Cadet (UT1 en UT2), met subklassementen ROOKIE en UT1
• Mini-Parilla 60cc, met subklassement ROOKIE
• IAME X30 Junior Nationaal
• IAME X30 Junior
• IAME X30 Senior met subklassement X30 Senior ROOKIE
• Senior Nationaal met twee aparte klassen Rotax Max en IAME X30
• Open Schakel, motoren KZ2 en X30 Super Shifter
• Formula Honda 9PK Junior/Senior/Ladies, totaalklassement en subklassementen Junior, Senior en Ladies.

Huurmotoren
Voor geďnteresseerde rijders is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren.
Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via de organisatie info@gk4kartseries.com.
Extra voor de klasse Honda Cadet bieden we splinternieuwe UT2 motoren te huur aan voor het strakke tarief € 50,00 voor het hele weekeinde. De wens tot motorhuur kunt u kenbaar maken bij uw favoriete GK4 servicepunt.

Banden
Banden - zeker de regenbanden - worden uitsluitend op bestelling geleverd. Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw GK4 dealer. De lijst met dealers staat voor u klaar als download op onze site. Het centrale bestelpunt: gk4tyres@outlook.be.
Uitlevering vrijdag van 12.00–17.00 uur en zaterdag- en zondagochtend van 08.00–09.00 uur bij de DFK truck.

Briefing
Er zal geen briefing plaatsvinden.
De briefing wordt in het Nederlands en Engels als download geplaatst op de GK4 site. Neemt u aub goed notie van dit document.

Prijsuitreiking
Er zal geen prijsuitreiking plaatsvinden.
De trofeeën (ook de trofeetjes voor alle Honda Cadet en Mini-Parilla deelnemers) staan voor u klaar en kunnen telkens na afloop van de afsluitende races worden afgehaald door de prijswinnaars.

Reservering races
Deze wedstrijd stond op de oorspronkelijke eerste kalender gepland als race 4.
De al gedane inschrijving voor race 4 gaan over naar deze nieuwe race 2 Genk.
Overige deelnemers kunnen voor deze eerste race reserveren via de volgende link: www.gk4kartseries.com/inschrijven.

Documenten
Alle documenten - zoals reglementen, overzicht kosten, inschrijfformulier, formulier technische registratie, tijdschema’s en reglement banden - zijn voor u geplaatst als downloads op onze site www.gk4kartseries.com.

Legenda
Genker Kart Vereniging V.Z.W.
Europalaan 555
3600 Genk (B)
Tel.: +32 89 65 81 82
Email: info@kartinggenk.be

LET’S RACE
Het GK4 Team
Ben de Feyter/Casper Reinders

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS