Formule 1

GERUCHTEN - De VW-Group op volle kracht vooruit in de F1: Porsche met Red Bull, Audi met Alpha Tauri als Lamborghini

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2022 07:01 • Print artikel

De geruchten blijven komen over de op handen zijnde deals van de VW-Group om in 2026 te gaan deelnemen aan de Formule 1. Porsche zou voor het einde van dit jaar (2022) 50 procent van de aandelen van het F1-team van Red Bull kopen, met een eenzijdige optie aan de Porsche kant voor nog eens 50 procent. Dat moet voor 2025 geëffectueerd zijn. Porsche heeft in 2020 bovendien een speciale GmbH opgericht, om een eigen motor te ontwikkelen.

Red_Bull_F1_Porsche
Bron foto: Autoweek

Vergaande samenwerking
De vermoedens over een mogelijke deelname van Porsche aan de Formule 1 spelen al jaren. Het besluit om toe te treden werd in april bevestigd, toen de raad van toezicht van VW Group plannen goedkeurde voor de mogelijke toetreding van Porsche en Audi tot de F1. In mei bevestigde Porsche-ceo Oliver Blume, die eind juli Herbert Diess opvolgde als ceo voor het hele VW-concern, dat het bedrijf was begonnen met de ontwikkeling van een motor voor de raceserie. Dat het team wil samenwerken met de huidige leider van het constructeurskampioenschap was al bekend, maar dat de inmenging zo ver zou gaan, was tot dusver onbekend.

Onzekere timing
Een bron dicht bij de zaak zegt tegen ANE dat de timing om de deal af te ronden onzeker blijft, maar dat Porsche en Red Bull tegen het einde van de zomer een officiële overeenkomst zouden kunnen bereiken, aldus een bericht van het Nederlandse Automotive Management.

VW en Porsche-ceo Oliver Blume
Volkswagen AG en Porsche-ceo Oliver Blume


Deelname door Audi
Ook Audi werkt aan toetreding tot de F1-sport. In april kwam het nieuws naar buiten dat de autofabrikant zich zou willen inkopen bij McLaren. Dat nieuws is daarna ontkracht door de leiding van de Britse sportwagenbouwer. Nu zou Porsche-concerngenoot Audi aan het kijken zijn om Alpha Tauri te kopen zo meldt een bron aan RaceXpress. Dat Italiaanse team zou dan moeten worden omgedoopt in Lamborghini-F1. Het moge duidelijk zijn dat de Alpha Tauri c.q. Lamborghini dan een Porsche motor heeft met Lambo embleem. Spannend dus, een officiële verklaring over alle F1-plannen van de VW-Group zou later dit jaar volgen, wordt vervolgd...

Lamborghini logo

Eerdere berichten verschenen op RaceXpress over de interesse van Audi of Porsche of Volkswagen in deelname aan de Formule 1:

31 maart 2022: BREAKING - Geeft Volkswagen volgende week groen licht voor Formule 1 met Audi en Porsche?

25 oktober 2021: GERUCHT: Bild beweert: Audi naar Williams, Porsche naar McLaren"

29 juni 2021: Belangrijke vergadering in Spielberg over de 2025-motorvoorschriften; de Audi en Porsche-chefs zijn erbij!

1 juni 2021: SPECIAL - Red Bull geeft je vleugels? Christian Horner over de motorplannen voor 2022 + FOTO'S

4 mei 2021: Helmut Marko erkent dat de Mercedes-motorsituatie ‘gespannen’ is; Christian Horner: "Bemoei je met je eigen zaken"

20 maart 2021: Red Bull ligt op schema met eigen motorenproject, maar heeft ook gesprekken met Volkswagen gevoerd

9 maart 2021: Red-Bull houdt zich op de vlakte over een toekomst met de VAG Groep

7 maart 2021: SPECIAL – Keert Porsche na bijna 65 jaar terug in de Formule 1... + FOTO’S

7 maart 2021: VAG Groep overweegt de stap naar de Formule 1; wordt het Audi, Porsche of toch maar weer niet...

4 maart 2021: Kan Max Verstappen toch een Honda terugkrijgen in zijn Red Bull? Een duidelijke belofte gemaakt dat zij…

8 februari 2021: Audi overweegt een overstap naar de Formule 1 met Red Bull

Audi-Porsche-Formula-1-2026_by_F1World

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS