Formule 1

GERUCHTEN - Daniel Ricciardo 'in gesprek' om zich bij Mercedes te voegen in reserve F1-rol

Uitgegeven door Peter Vader • 5 oktober 2022 05:36 • Print artikel

Als de geruchten waar zijn dan isDaniel Ricciardo in een vergevorderd stadium met zijn gesprekken om in 2023 de rol van reservecoureur bij Mercedes in te vullen. Hij zal McLaren aan het einde van het huidige seizoen verlaten en zijn deal met het team uit Woking een jaar eerder afronden dan oorspronkelijk overeengekomen. De Australiër heeft twee moeilijke seizoenen achter de rug bij McLaren en zegt open te blijven staan voor elk scenario voor 2023. Volgens Canal+ zou één van die opties een derde coureursrol bij Mercedes kunnen zijn, naast Lewis Hamilton en George Russell.

Daniel_Ricciardo_new_helmet_2020

“Veel te getalenteerd”
Ricciardo is al een aantal weken aan de positie gekoppeld, maar Lewis Hamilton is van mening dat de achtvoudig Grand Prix-winnaar te getalenteerd is om aan de zijlijn van de F1 te blijven. "Ik denk dat hij veel te getalenteerd is en hij verdient het recht om tussen ons allemaal te racen", zei Hamilton vorige maand op Monza. "Maar als hij deel uitmaakt van ons team, zou dat natuurlijk geweldig zijn, maar die rol is niet echt het beste voor hem."

Ergens anders?
De F1-faciliteiten van Mercedes zouden een aantrekkelijke optie zijn voor Ricciardo, waardoor hij met optimaal materiaal kan werken hij zijn vertrouwen kan herstellen. Ricciardo heeft zelf gezegd dat hij niet zomaar een 2023 F1-stoeltje zal accepteren en zegt dat elke deal goed moet passen bij hem, aldus een bericht van Motorsportweek.

In team nestelen
Er wordt aangenomen dat Alpine op het punt staat om Pierre Gasly voor volgend jaar aan te kondigen, waardoor Haas en Williams de enige andere opties van Ricciardo blijven. Beide teams strijden echter nog lang niet vooraan in het veld en staan momenteel respectievelijk achtste en tiende in het constructeurskampioenschap, wat betekent dat ze misschien geen haalbare bestemmingen zijn. Nu het contract van Hamilton eind 2023 afloopt bij Mercedes, wil Ricciardo zich misschien in het team nestelen in de hoop dat hij de zevenvoudig wereldkampioen in de nabije toekomst kan vervangen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS