Formule 1

GERUCHTEN - BMW zegt nee, Audi gaat het met Sauber doen en Alfa Romeo kijkt naar Haas

Uitgegeven door Peter Vader • 26 september 2022 07:43 • Print artikel

Nu met de definitieve komst van Audi de stoelendans om de power units is losgebarsten in de Formule 1, volgen de geruchten elkaar in snel tempo op. BMW heeft duidelijk gemaakt dat ze Audi en Porsche niet zullen volgen in de Formule 1. Hoewel Porsche nog geen alternatief heeft gevonden na het afketsen van de deal met Red Bull, werden de Duitse merken van de VW Group toch verleid om in te stappen in de F1 vanwege de wijzigingen in de motorregelgeving voor 2026. Ook BMW werd genoemd, maar BMW's racebaas Andreas Roos houdt vol: "We zijn op dit moment absoluut niet geďnteresseerd in de Formule 1!”

BMW_LMDh_photo_Peter_Burke_IMSA

Andreas Roos vertelde in een bericht van GrandPx.news: "We moeten realistisch zijn. Om mee te doen aan de Formule 1 moet je veel geld investeren. En voordat je rendement krijgt, moet je lang succesvol zijn. Vooralsnog zijn we tevreden met het grote aantal projecten waar we nu mee bezig zijn. We zijn al ondergedompeld in elektrificatie en de overgang naar nieuwe energie, Le Mans is hier perfect voor. We hoeven niet te wachten tot de Formule 1 in 2026 ook deze kant op gaat."

Alfa Romeo F1 Sauber Engineering

Ondertussen wordt aangenomen dat Audi van plan is deze week aan te kondigen dat het voor het seizoen 2026 en daarna een samenwerking aangaat met Sauber, waarbij naar verluidt 75 procent wordt uitgekocht. De huidige titelsponsor van het Zwitserse F1-team Alfa Romeo heeft zijn vertrek eind 2023 al aangekondigd. Ook daar een bijzondere ontwikkeling, er gaan geruchten dat Alfa Romeo in plaats daarvan vanaf 2024 gaat samenwerken met Haas. "Ik sta volledig open voor alles", zegt Alfa Romeo CEO Jean-Philippe Imparato. "Er is absoluut niets dat definitief is voor 2024", voegde hij eraan toe en vervolgde: “Vandaag ben ik gefocust op 2022 en 2023 en de komende maanden zullen we klaar zijn om de opties voor 2024, 2025 en 2026 te bestuderen. Wat heel duidelijk is, is dat we nooit met een andere motor dan Ferrari zullen zijn als we in de Formule 1 blijven."

Audi-Porsche-Formula-1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS