Formule 1

GERUCHT - Nieuwe Amerikaanse investeerder die met Andretti een eigen F1-team ambieert...

Uitgegeven door Peter Vader • 21 februari 2021 08:01 • Print artikel

Een nieuwgevormde Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft de Formule 1 op de radar. De banden tussen één van de medeoprichters van de groep en de F1 zijn moeilijk te negeren. SportsTek Acquisition Corporation, dat afgelopen donderdag naar de NASDAQ-beurs ging, werd speciaal opgericht om bestaande sportentiteiten te verwerven of samen te werken met bestaande sportentiteiten. Volgens haar voorzitter, Tavo Hellmund, is een Formule 1-team een serieuze mogelijkheid. Hij vertelde dat SportsTek meerdere bedrijven op de radar heeft, en dat de samenwerking met een bestaand F1-team daar één van kan zijn. Tavo Hellmund is de man die de Formule 1 naar Circuit of the Americas in Austin, Texas en naar Mexico City bracht, dus bepaald geen onbekende in de F1.

Alpha_Tauri_launch_2021
Alpha Tauri staat bovenaan op de acquisitielijst

Een officieel persbericht van NASDAQ meldt: “De onderneming werd opgericht met het doel een fusie, kapitaalfonds, verwerving van activa, aankoop van aandelen, reorganisatie of soortgelijke bedrijfscombinatie met één of meer bedrijven tot stand te brengen. Hoewel de inspanningen van het bedrijf om een potentiële bedrijfscombinatiemogelijkheid te realiseren niet beperkt zullen zijn tot een bepaalde branche, is het van plan zich te concentreren op een doelwit binnen de sport- en aanverwante sectoren, waaronder sportfranchises, media, data-analyse en technologie- en dienstverlenende bedrijven markten."

Alfa_Romeo_F1_GP_Italia
Ook Sauber-Alfa Romeo staat op het lijstje van Tavo Hellmund

Naast Hellmund zijn de betrokken bestuursleden onder meer Jeff Luhnow (voormalig algemeen directeur van Houston Astros en een huidige directeur van St. Louis Cardinals), R.C. Buford (CEO van San Antonio Spurs), Sashi Brown (voormalig GM van Cleveland Browns, nu met Washington Wizards en Capitals) en Jim Carney, een optiehandelaar. Hellmund was één van de investeerders die in 2015 goed naar het noodlijdende Manor F1-team keek. Een andere geïnteresseerde partij was een groep onder leiding van Michael Andretti, voormalig IndyCar en F1-coureur, nu een succesvol teameigenaar. Een van de telefoontjes die Hellmund wil plegen, is naar Andretti, aangezien de twee in het verleden met elkaar gesproken hebben over het bezitten van een F1-team, aldus Autoweek: “Sinds Michael zijn handschoenen aan de wilgen heeft gehangen, heeft hij bewezen dat hij een teameigenaar van wereldklasse is. De F1 zou zonder twijfel beter af zijn met hem. "

Andretti Autosports
Keert de naam Andretti weer terug in de Formule 1?

De beursgang van SportsTek wordt geschat op $ 150 miljoen, waarbij de waarde toeneemt naarmate nieuwe investeerders zich aanmelden. Zodra de effecten waaruit de bedrijfsunits bestaan, afzonderlijk worden verhandeld, verwacht het bedrijf dat zijn gewone aandelen van klasse A en warrants op de NASDAQ Capital Market zullen worden genoteerd onder respectievelijk de symbolen SPTKU en SPTKW.

Qua waarde was Hellmund het ermee eens dat de twee F1-teams die bovenaan een theoretische acquisitielijst zouden staan, waarschijnlijk Alpha Tauri en Sauber (Alfa Romeo) zouden zijn. Hellmund zei dat de nieuwe Concorde-overeenkomst en andere kostenplafonds, het hebben van een F1-team in eigendom een aantrekkelijkere optie maken dan voorheen. Een interessante ontwikkeling, waar bovendien veel geld, kennis en ervaring achter schuilt. Nieuw bloed in de Formule 1?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS