Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

GERUCHT - New-Age Porsche GT1 Hypercar is naar verluidt net om de hoek

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juli 2021 13:30 • Print artikel

Een opvolger van de Porsche 918 Spyder zou zo maar ineens om de hoek kunnen komen en zou het hypercar-segment kunnen opschudden. Terwijl hij onlangs op zijn podcast sprak, suggereerde comedyschrijver en Porsche-liefhebber Spike Feresten, dat er een geheel nieuwe Porsche met middenmotor, de GT1 genaamd, in de maak is. "Ik hoorde een gerucht van een bron over een nieuwe Porsche dat je nu, als je wilt, een aanbetaling kunt doen op een Porsche GT1", zei hij. “Het gerucht gaat dat ze dit in augustus gaan aankondigen. Er komt een nieuwe speciale Porsche GT1 met middenmotor die in de voetsporen zal treden van de Carrera GT en de 918.”

 Porsche-919-Street-2

Insider
Road & Track merkt op dat Feresten zijn bron niet heeft genoemd, maar beweerde zijn informatie te hebben gekregen van een insider, die bij een dealer werkt die al aanbetalingen voor de auto heeft ontvangen. Feresten erkende echter dat zijn goede vriend Jerry Seinfeld nog niets van de auto had gehoord, wat hem ertoe bracht de insider te ondervragen.

Wanneer komt opvolger?
We weten dat Porsche een opvolger van de 918 Spyder gaat produceren, het is alleen nog een kwestie van wanneer. Vanaf 2019 onthulde de Duitse autofabrikant dat hij aan het nadenken was over een nieuwe hypercar, mogelijk één die uitsluitend wordt aangedreven door batterijen van de volgende generatie. Het beweerde echter dat zo'n auto waarschijnlijk pas in '2025 of later' het daglicht zou zien. Even voor de goede orde: de in dit bericht afgebeelde auto is de Porsche 919 Street Concept, een studie van Porsche die al eerder aan het publiek werd getoond.

Een LDMh- en een wegversie
Een mogelijkheid is dat Porsche besluit een wegversie te lanceren van de hybride raceauto die momenteel samen met Penske en Multimatic ontwikkeld wordt voor het FIA World Endurance Championship en het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Dit voertuig zal in 2023 deelnemen aan de LMDh-categorie en zal gebaseerd zijn op een LMP2-chassis.

 Porsche-919-Street-1

Porsche logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS