Formule 1

GERUCHT - Lawrence Stroll reageert op speculaties over de F1-toekomst van Sebastian Vettel + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 15 september 2021 06:01 • Print artikel

De coureursmarkt van het lopende F1-seizoen was ‘thrilling’, met een onverwacht groot aantal nieuwe aanwinsten en coureurswisselingen. En het is nog lang niet voorbij, met een Alfa Romeo-team dat zijn tweede rijder nog moet bevestigen. Te midden van dit alles was ontstond er ook een gerucht over de coureur van Aston Martin, Sebastian Vettel. Er deden speculaties de ronde dat de Duitser na het einde van dit seizoen zijn helm aan de wilgen zou hangen. Dit bericht was best shockerend voor de F1-fans en werd ontkracht door de baas van het team, Otmar Szafnauer, die het pure bluf noemde. Hij bekritiseerde de geruchtenmolen voor het uitbrengen van dergelijke verhalen en bevestigde dat de viervoudig wereldkampioen niet snel met pensioen gaat.

Sebastian_Vettel_Monza_F1_Aston_Martin

“We zijn heel blij”
Welnu, dagen later is hier de verklaring van de eigenaar van Aston Martin Racing, Lawrence Stroll, zelf. Het contract van Vettel biedt de mogelijkheid om zijn verblijf, waarvan de deadline nadert, te verlengen. Daarom erkende Stroll openlijk dat Aston Martin erg geïnteresseerd is om Vettel na 2021 te behouden. Wat zei Lawrence Stroll? Zoals gemeld door de BBC, meende Stroll dat hij en zijn hele Britse raceteam absoluut verheugd zijn met de voormalige Red Bull-wereldkampioen. “We zijn heel blij met Sebastian. Het is onze vaste intentie om volgend jaar en ook daarna, met hem door te gaan", aldus Stroll in een bericht van essentiallysports.com. Hij voegde er verder aan toe dat hij "binnenkort" een antwoord verwachtte over de toekomst van de Duitser.

Milieukwesties
Ook klaarde Stroll de lucht rond de mogelijke zorgen van Aston Martin over Vettel’s steeds groeiende aandacht voor milieukwesties. Hij bevestigde dat hij altijd "bezorgd" is geweest over dit onderwerp en dat "het geen enkele invloed heeft op onze sterke en voortdurende wens dat hij voor ons blijft rijden in de Formule 1."

Heeft Vettel andere opties?
Op dit moment blijft Aston Martin zijn best mogelijke optie. De Duitser heeft dit seizoen al 'twee' podia behaald en een sterke P5 in Monaco. En Vettel is dit seizoen tot nu toe zichtbaar blij met zijn team, ondanks de constante ups en downs qua prestaties. Daarom is de enige praktische reden waarom Vettel het aanbod van Aston Martin zou kunnen weigeren, dat hij met pensioen wil gaan. Dit komt omdat er nog maar drie stoeltjes over zijn om uit te kiezen; Eén van Alfa Romeo en twee van Haas. Hoewel Alfa Romeo dit seizoen nauwelijks een punt of twee heeft behaald, was Haas veel slechter en worstelde om überhaupt de strijd aan te gaan met andere teams op de grid.

Daarom kan Vettel nergens heen, in ieder geval tot eind 2022, wat zou betekenen dat de Duitser hoogstwaarschijnlijk bij Aston Martin zal blijven. Maar natuurlijk heerst er onzekerheid over zijn toekomst na 2022…Aston_Martin_Cognizant_F1_Team_pitcrew_at_work

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS