Formule 1

GERUCHT - Bild beweert: Audi naar Williams, Porsche naar McLaren

Uitgegeven door Peter Vader • 25 oktober 2021 16:50 • Print artikel

Hoewel het al bekend was dat twee merken van het Volkswagen-concern - Audi en Porsche - misschien aansluiting zoeken bij de post-Honda-toekomst van Red Bull, kunnen andere F1-teams ook profiteren. "Het is geweldig dat grote merken geïnteresseerd zijn om in de Formule 1 te stappen", zegt Toto Wolff op de vraag of Mercedes meer Duitse fabrikanten op de grid zou verwelkomen.

Logos_Audi_en_Porsche


Audi
Het toonaangevende medium Bild beweert dat een fabrieksteam van VW onwaarschijnlijk is, met als meest waarschijnlijke oplossing dat de Audi-krachtbron in de Red Bull komt, maar mogelijk ook in de momenteel door Mercedes aangedreven Williams.

Porsche
Porsche zou ondertussen kunnen aansluiten bij zijn historische motorpartner McLaren, die wordt geleid door de Duitse teambaas Andreas Seidl, die Porsche eerder naar succes leidde op Le Mans. De Formule 1 wijzigt het motorreglement voor 2026 om de krachtbronnen goedkoper, milieuvriendelijker, luider en competitiever te maken, aldus een bericht van GrandPx.news. Interessante ontwikkelingen die in ieder geval bijdragen aan een F1-toekomst met nieuwe fabrikanten en dus nieuwe potentiele kanshebbers op een titel, wat de onderlinge strijd alleen maar ten goede komt.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS