Formule 1

GERUCHT - Audi overweegt een overstap naar de Formule 1 met Red Bull…

Uitgegeven door Peter Vader • 8 februari 2021 07:52

Er gonzen al langere tijd geruchten over de komst van een nieuw, vooraanstaand automerk naar de Formule 1. Naar verluidt overweegt Audi een overstap naar de hoogste klasse van de autosport en volgens een niet nader genoemd maar wel gespecialiseerd mediakanaal is Red Bull's huidige partner Honda al op de hoogte van deze geruchten. Het Duitse Auto Motor und Sport beweert dat, in afwachting van de ‘bevriezing’ van de technische ontwikkeling in 2022, de onderhandelingen tussen het Red Bull van Max Verstappen en Sergio Pérez en Honda over een overdracht van de motoractiviteiten voor 2022 nu positief zijn afgerond.

Audi

Maar…: "De onderhandelingen verliepen blijkbaar niet erg soepel", onthulde de gerespecteerde correspondent Michael Schmidt. Volgens onze informatie wilde Honda ervoor zorgen dat gegevens en ontwerpdetails niet werden doorgegeven aan derden of aan toekomstige motorpartners", zei hij. "Blijkbaar werd zelfs in Tokio bekend dat Audi geïnteresseerd is in een Formule 1-inschrijving in 2025. Een samenwerking met Red Bull ligt daarbij voor de hand", voegt Schmidt toe.



Ben jij al een nieuw gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS