Formule 1

GERUCHT - Sensationele Sainz naar Alpine in plaats van Williams? “Ik wil niet langer wachten”

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juni 2024 10:12

Flavio Briatore is nauwelijks officieel aangekondigd als manager bij het worstelende Alpine, of hij laat al van zich horen. Tijdens de GP van Spanje zong een verhaal in het rond dat Carlos Sainz wel eens zou kunnen gaan rijden voor Alpine. Daarmee zouden Briatore en de president van de Renault-groep Luca De Meo, een bijzondere transfer realiseren want Sainz leek al helemaal rond te zijn met Williams. Inclusief een vierjarig contract! In Spanje werd er in tegenstelling tot de algehele verwachting, nog niets definitiefs bekend over de definitieve keuze van Carlos Sainz. Sainz heeft herhaaldelijk verklaard dat hij nog geen besluit heeft genomen, maar dat hij niet veel langer wil wachten met zijn besluit, zodat hij zich kan concentreren op het resterende deel van zijn laatste seizoen bij Ferrari. Ook niet onbelangrijk, gezien de problemen waarmee Ferrari toch weer worstelt.

Carlos_Sainz_F1_McLaren

"Niet langer wachten"
“Ik wil niet langer wachten”, zei Carlos Sainz tijdens de persconferentie aan de vooravond van zijn thuiswedstrijd in Spanje. “Ik denk dat het een punt bereikt waarop het al een aantal weken en maanden ruimte uit mijn hoofd neemt. Ik denk dat de tijd is gekomen om een beslissing te nemen en die beslissing zal binnenkort worden genomen. Ik hoop dus dat we snel iets hebben om over te praten."

Een grote speler
“Ik weet nog steeds niet zeker waar ik heen moet, noch op de een noch op de andere manier. Ik bespreek het nog steeds met mijn team. Ik heb nog geen tijd gehad om te gaan zitten en een beslissing te nemen, wat ik de komende weken zal doen." Een uitstel van zijn beslissing om tijd te winnen om te onderhandelen? Het zou best kunnen dat Flavio Briatore voor een verrassing gaat zorgen. Het zou niet de eerste keer zijn en Renault blijft ondanks zijn huidige tegenwind, een grote speler in de Formule 1!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS