Formule 1

GERUCHT - Is Lewis Hamilton de boel aan het saboteren? Of andersom? Waar rook is, is vuur!

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2024 10:29

Aan het begin van het Grand Prix-seizoen volgden in korte tijd de schandalen elkaar op. Eerst rondom het F1-echtpaar Susie & Toto Wolff en daarna kwam Horner-gate. De laatste is nog niet afgelopen, maar ontwikkelingen zijn er niet of worden verborgen gehouden voor de F1-fans. Dus hoog tijd voor iets nieuws! Nou, dat kwam er dus, want er is een e-mail die de gemoederen hoog doet oplopen. Deze keer gaat het over Lewis Hamilton en Mercedes. Binnen de gelederen van het Mercedes-team zou er gemompeld worden dat er sabotage plaatsvindt rondom Lewis Hamilton.

Lewis_Hamilton_2021_Toto_Wolff

Anonieme e-mail
Het schijnt al te spelen vanaf de Canadese GP. Tijdens de kwalificatie had de zevenvoudig wereldkampioen een ‘afwijkend’ feit over zijn bandenwarmers benoemd. En daaruit ontstond het geroddel dat hij de boel saboteert. Maar dat muisje kreeg een staartje. Het sabotageverhaal zou zijn bevestigd door een anonieme e-mail die naar alle prominente persoonlijkheden en journalisten in de paddock is gestuurd. Een ‘onthullingstechniek’ van een klokkenluider die ook al werd toegepast tijdens Horner-gate.

"In de data vind je alles”
Uit de tekst zou duidelijk worden dat de e-mail is geschreven door een medewerker van het Mercedes-team. En het doel ervan was dat de afzender doodgewoon wilde onthullen hoe Mercedes Hamilton daadwerkelijk probeert te saboteren. De tekst zou als volgt zijn: “Sommigen van ons in het team zijn ontevreden over de systematische sabotage van Lewis en zijn auto, zijn bandenstrategie, racetactiek en de daarmee samenhangende gevolgen voor zijn geestelijke gezondheid. Lewis is geïsoleerd en er gebeuren een paar stiekeme dingen waar mensen van moeten weten. Stel de vragen en de waarheid zal naar boven komen. In de data vind je alles.”

Maar waar rook is, is vuur!
Een duidelijke boodschap, waarop Mercedes reageerde dat het een e-mail is die afkomstig is van een teleurgestelde en gefrustreerde fan van Lewis Hamilton. Je kunt je natuurlijk gelijk afvragen hoe een fan aan alle e-mailadressen van F1-prominenten komt. En zelfs de Daily Mail bemoeit zich ermee. Het is niet zeker dat wat in de e-mail staat ook werkelijk de waarheid is. De toekomst gaat het leren. Maar waar rook is, is vuur!

Lewis_Hamilton_F1_Ferrari_RX_680Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS