Formule 1

GERUCHT: Alpine speelt met de gedachten om een B-team op te zetten

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 oktober 2021 15:29

Op dit moment is Alpine F1 Racing het enige team met een Renault motor in de Formule 1. De F1-renstal heeft daarmee een achterstand ten opzichte van de Mercedes-krachtbron die aan meerdere teams geleverd wordt en Red Bull en AlphaTauri die beiden met een Honda-motor rijden. Volgens F1-jouranalist John Saward gaan bij het Franse merk de gedachten over het opzetten van een B-team.

Alpine

“Al deze problemen zouden makkelijker zijn als Alpine een klantenteam had voor haar motoren, maar de opties lijken beperkt te zijn”, aldus Saward. “Hoewel, als er een betere motor is in 2022, gaan mensen meer geïnteresseerd zijn. Er is mij verteld dat Alpine haar gedachten laat gaan over het helpen creëren van een nieuw team, waar (in theorie) de 200 miljoen dollar entree fee betrokken wordt, om een situatie te creëren die gelijk is aan dat waar Red Bull de voordelen geniet van Scuderia AlphaTauri. Dat lijkt misschien gek, maar het hebben van een tweede team betekent dat je een goede activa hebt (wanneer een team omhoog gaat in waarde) en een B-team iets is wat Alpine nodig heeft om de nieuwe F1-motoren te ontwikkelen voor 2026. In de omstandigheden van het financieel ondersteunen van een nieuwe operatie, kan het logischer zijn dan het kopen van een bestaand team. En er zijn natuurlijk marketing kansen voor merken in de alliantie van Renault-Nissan-Mitsubishi.”

Naast dit gerucht van een Alpine B-team, gaat ook het verhaal dat Audi en Porsche ook interesse hebben. Er is wel een verschil in aanpak van beide teams, zo vertelt Saward. Audi wil haar eigen team hebben en daarbij een bestaande partij overnemen. Porsche daarentegen wil juist een partnerschap aangaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS