DTM

Götz DTM-kampioen: "Ongelooflijk" - Lawson titel in rook op: "Telkens uitgetikt door dezelfde man zegt toch genoeg"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 11 oktober 2021 16:32 • Print artikel

Liam Lawson begon tijdens de laatste DTM race van het seizoen als leider van het kampioenschap. Lawson startte vooraan, maar door een optimistische poging van zijn grootste rivaal, Kelvin van der Linde, zag Lawson zijn DTM-titel al in de eerste linkerbocht in rook opgaan. Van der Linde kwam binnendoor, raakte Lawson en Nick Cassidy. Waar twee vechten om een been, gaat de derde er mee heen! Uiteindelijk ging de Mercedes-coureur Maximilian Götz er met de titel vandoor.

Liam Lawson

Cassidy hield de minste schade over aan het incident. Lawson moest twee keer door de pits en kon het tempo bij lange na niet meer rijden. Uiteindelijk kreeg Kelvin van der Linde een tijdstraf van vijf seconden voor het door hem veroorzaakte incident en leek op rozen te zitten voor het kampioenschap.

Op de Norisring kan echter van alles gebeuren en dat weet Kelvin van der Linde ook. Hij kreeg een lekke band en dat wierp hem terug, waardoor Liam Lawson ineens weer virtueel de leiding in het kampioenschap terugpakte.

Er was echter nog een outsider waar rekening mee gehouden moest worden; Maximilian Götz. Mercedes-coureur Götz moest winnen om zich tot kampioen te kunnen kronen, dit leek aanvankelijk niet te lukken, maar door een goed staaltje Mercedes teamwerk kon Götz twee ronden voor het einde aan de leiding komen en winnen. Hij werd beloond met het kampioenschap.

Maximilian Götz Mercedes

"Ongelooflijk, ik ben de DTM kampioen van 2021 en Mercedes-AMG is de beste fabrikant van het seizoen", zei een dolblije Maximilian Götz, #4 Mercedes-AMG Team HRT: "Ik kan het nog steeds niet geloven. Dit is het grootste moment in mijn carričre tot nu toe, ik zal er uitgebreid van genieten. Dank aan Mercedes-AMG en het hele Mercedes-AMG Team HRT - als jullie er niet waren geweest, was dit succes niet mogelijk geweest!"

Liam Lawson

"Ik ben duidelijk teleurgesteld, voor het team en mijzelf. Het team had de titel verdiend, maar er telkens weer uitgetikt worden door dezelfde man zegt toch genoeg. Eerste bocht in de eerste ronde, tja wat kan je zeggen. Ik heb medelijden met mijn team", aldus een teleurgestelde Liam Lawson.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS