Formule 1

Frustrerende race voor Daniel Ricciardo in Silverstone: "Zero pace"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2022 08:02 • Print artikel

Daniel Ricciardo bleef gefrustreerd achter na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Opnieuw had de Australiër niet de snelheid die zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris wel had. Waar Norris in de slotfase kon aanhaken achter het duel met Sergio Perez, Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Fernando Alonso reed Ricciardo na een anonieme race als 13e over de finish.

Daniel Ricciardo


Ricciardo omschreef het zelf als een 'pretty poor race'. "Ik had echt zero pace. Het leek een beetje op Barcelona waar ik niet dezelfde grip had als veel auto's om me heen. Ik voelde het ook aan mijn banden en had moeite om de snelheid erin te krijgen. Op dit moment weten we niet waar het aan ligt. Het is duidelijk wat ik voelde, maar we weten niet waardoor het komt. Dat zullen we moeten onderzoeken."

In het tweede deel van de race werkte ook zijn DRS niet. "Dan is het extra lastig om in te halen, maar we waren toch al niet snel genoeg. Het was een beetje een eenzame middag. Hopelijk vinden we snel antwoorden en kunnen we in Oostenrijk al terugslaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS