Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Frits van Eerd vindt het jammer: "Er zal nu op het circuit een heel andere sfeer hangenĒ

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 augustus 2020 19:11 • Print artikel

Een half jaar na de 6 Hours of Austin in Amerika krijgt het vanwege COVID-19 gestopte FIA World Endurance Championship 2019/20 eindelijk een vervolg: Racing Team Nederland doet komende zaterdag met Frits van Eerd, topman van Jumbo Supermarkten, Giedo van der Garde (voormalig F1-coureur) en Job van Uitert (vervanger van Nyck de Vries) mee aan de 6 Hours of Spa-Francorchamps in BelgiŽ.

Racing Team Nederland

Die zesde race van het wereldkampioenschap wordt verreden zonder publiek. Frits van Eerd: ďBegrijpelijk, maar wel jammer natuurlijk, vooral omdat in Spa altijd veel Nederlandse toeschouwers komen kijken. Er zal nu op het circuit een heel andere sfeer hangen.Ē

Frits van Eerd bemant in BelgiŽ de Racing Team Nederland Oreca samen met Giedo van der Garde en Job van Uitert, die Nyck de Vries vervangt, omdat Nyck voor Mercedes-Benz mee moet doen aan de Formule E-races in Berlijn. Job verving Nyck ook tijdens de openingsrace in Silverstone, waar Racing Team Nederland voor het eerst een pole position bemachtigde en ook voor het eerst op het podium stond. Na vijf races, inclusief een overwinning in Fuji (Japan), is het team nog volop in de strijd om een top drie klassering in het WK.

Racing Team Nederland heeft op vrijdag vrije trainingen (de tweede vrije training om 9:30 en de derde om 14:00 uur, waarna om 18:30 uur de kwalificatiesessie wordt verreden. De race start zaterdag om 13:30 uur.

Frits van Eerd, topman van Jumbo Suoermarkten, Giedo van der Garde (voormalig F1-coureur) en Job van Uitert (vervanger van Nyck de Vries)

Le Mans zonder publiek
Ook de 24 uur van Le Mans zal dit jaar achter gesloten deuren worden verreden. Voor de van 13/14 juni naar 19/20 september verschoven race (de zevende wedstrijd van het WK) zou aanvankelijk een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar zijn, maar deze week is alsnog besloten helemaal geen publiek toe te laten. Normaal gesproken wordt het circuit van Le Mans omzoomd door ruim 250.000 mensen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS