Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Frits van Eerd legt de lat hoog: "Als supporter van jong talent, vind ik het fantastisch"

Uitgegeven door Bart • 21 april 2021 17:07

Racing Team Nederland heeft de lat voor 2021 hoog gelegd. Het team met coureurs Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jop van Uitert gaat voor niets minder dan de LMP2 Pro Am titel in het FIA World Endurance Championship. In een preview van het team kijkt oprichter Frits van Eerd vooruit naar komend seizoen.

Racing Team Nederland


"Winnen! We gaan voor de wereldtitel en de overwinning in Le Mans. Dat is het doel. Het startveld is enorm competitief, met in onze klasse ook voormalig Formule 1-rijders als Montoya en Magnussen, maar die competitie vind ik alleen maar fantastisch. Onze Jumbo-livery krijgt veel reacties en wordt bovendien ook ontzettend veel online gebruikt door sim racers. Die beleving vind ik prachtig om te zien. Langs de baan en op televisie valt die gele livery natuurlijk écht op, dat is ook belangrijk."

Dit seizoen neemt Job van Uitert vast de plaats in het team over van Nyck de Vries. Frits van Eerd: "Job was bij ons al twee keer ingestapt als invaller voor Nyck de Vries die dan elders moest racen in de Formule 2 of de Formule E. Job heeft dat fantastisch gedaan, stond beide keren met ons op het podium en was bovendien vorig jaar op Le Mans [met een ander team] de snelste LMP2-coureur van allemaal. Nu heeft hij een vaste plek in het team gekregen."

"We hebben de afgelopen drie jaar enorm genoten van de prestaties van Nyck en zijn trots op wat hij in die periode heeft bereikt, zowel met Racing Team Nederland als in de Formule 2 en de Formule E. Nyck is echter ook test- en reserverijder geworden van Toyota dat net als wij actief zijn in het FIA World Endurance Championship. Dat betekent dat hij in principe elk moment door Toyota naar hun raceteam kan worden gepromoveerd en ik hoop ook dat hij die kans zal krijgen. Wij hebben daarom gekozen om Job tot vaste rijder te promoveren, ook en vooral met het oog op onze ambities voor de langere termijn."

"Als supporter van jong talent, is Jumbo al jaren sponsor van Job, dus ik vind het fantastisch dat hij de komende jaren deel uitmaakt van Racing Team Nederland."

Racing Team Nederland heeft besloten ook de komende twee jaar samen te werken met het Franse TDS, het technische team dat sinds 2019 de Oreca LMP2-auto van Racing Team Nederland inzet. Frits van Eerd: "De resultaten die we samen met TDS hebben geboekt, spreken voor zich. We hebben dan ook gekozen voor meteen nog eens twee jaar, omdat je altijd vooruit moet blijven kijken. We hebben met Racing Team Nederland grote ambities. Giedo en Job, maar dus ook TDS, weten nu dat we de komende jaren samen kunnen werken aan het realiseren ervan. Dat geeft rust en vertrouwen."

Van Eerd gaat de autosport combineren met zijn drukke bestaan als Jumbo-ondernemer. "Autosport is een groot deel van mijn leven en van mezelf. Iedereen om me heen weet dat. Bovendien werkt het twee kanten op: autosport maakt mij in veel opzichten een betere ondernemer. Ik heb op het circuit zó veel geleerd dat ik in mijn werk kan gebruiken. En vergeet niet: op de maandagochtend na een race ben ik gewoon weer op kantoor! Ik ben topfit en komend jaar kunnen we om de wereldtitel rijden - dat geeft me enorm veel energie."

Racing Team Nederland kijkt verder dan alleen het FIA WEC. "In 2021 racen we dus wederom in het wereldkampioenschap, maar het is geen geheim dat we in de toekomst ook graag in het IMSA-kampioenschap willen rijden, de Amerikaanse tegenhanger van het FIA World Endurance Sportscar Championship. Dat is ook één van de redenen waarom we in januari alvast hebben meegedaan aan de 24 uur van Daytona."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS