Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Frits van Eerd: "Ik support altijd graag talent en dan is het mooi om te zien als dat beloond wordt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juli 2020 13:26 • Print artikel

Met twee testdagen op het circuit van Barcelona, heeft Racing Team Nederland vorige week een aanloop genomen naar de herstart van het FIA World Endurance Championship. Op 15 augustus aanstaande wordt dat wereldkampioenschap in België hervat met de afgelopen april uitgestelde 6 Hours of Spa-Francorchamps. Een maand later (19/20 september) volgt de 24 uur van Le Mans, die oorspronkelijk in juni verreden zou zijn.

Racing Team Nederland Job van Uitert voor Spa, Nyck de Vries voor 24U van Le Mans

De vaste Racing Team Nederland-coureurs, Frits van Eerd en Giedo van Garde, rijden de komende 6 Hours of Spa-Francorchamps samen met Job van Uitert die ook in de openingsrace op Silverstone voor het team uitkwam. Daar werd hij (vanaf pole position) samen met Frits en Giedo derde; de eerste podiumfinish voor Racing Team Nederland.

“Job zou voor ons afgelopen maart ook de 1000 Miles of Sebring hebben gereden, maar die race werd afgelast. Door de veranderde FIA WEC-kalender kregen we de kans hem nu ook op Spa in te zetten,” aldus Frits van Eerd.

Nyck de Vries voegt zich weer bij Racing Team Nederland voor de 24 uur van Le Mans, waar hij straks ook als reserverijder fungeert van het Toyota fabrieksteam, dat eveneens in het FIA WEC actief is.

Job voor Spa, Nyck voor Le Mans

“Dat Nyck door Toyota is gecontracteerd, is een prachtig compliment voor zijn prestaties met Racing Team Nederland", verklaarde Van Eerd. "Ik support altijd graag talent en dan is het mooi om te zien als dat beloond wordt. Door het vanwege het corona-virus verschuiven van de 24 uur van Le Mans naar september, is Nyck daar straks nu ook reserverijder bij Toyota, maar hij kan de race gewoon voor Racing Team Nederland rijden. Mocht ie onverhoeds moeten invallen voor Toyota, dan zorgen wij uiteraard voor een geschikte vervanger.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS