Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Frederik Vesti sluit zich bij Mercedes junior programma: "Enorme boost voor mijn carrière"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2021 13:02 • Print artikel

Mercedes heeft Frederik Vesti vastgelegd voor de toekomst. De net 19-jarige Deen reed afgelopen jaar in de Formule 3 voor het team van Prema en zal dat dit jaar blijven doen, maar dan bij ART Grand Prix. In 2017 en 2018 kwam Vesti in de Duitse en Italiaanse Formule 4 uit voor Van Amersfoort Racing.

Frederik Vesti


Vesti zit al vanaf jonge leeftijd in de kart en kende in 2015 zijn doorbraak door de WSK Final Cup te winnen. Nadat de Deen in 2019 naam maakte met de winst in het Formula Regional European Championship, kwam hij vorig jaar een volledig jaar uit in de Formule 3. Dat resulteerde in drie fraaie overwinningen.

Uiteraard is Vesti blij om zich bij Mercedes aan te sluiten. "Ik heb er altijd van gedroomd om Mercedes-junior te worden en ik heb er hard voor gewerkt. Jarenlang was dat mijn motivatie waardoor ik iedere dag hard wilde werken. Om me dan nu bij het beste team ter wereld aan te sluiten, is een enorme boost voor mijn carrière. Ze kiezen hun junioren erg zorgvuldig uit, dus ik kijk er echt naar uit. Ik wil Toto en de rest van het team bedanken voor hun vertrouwen in mij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS