Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Frederik Vesti wint Formule 2 sprintrace in Spanje. Richard Verschoor netjes zesde + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 3 juni 2023 18:33

Frederik Vesti heeft de natte Formule 2 sprintrace op het circuit van Catalunya gewonnen. Theo Pourchaire en Victor Martins finishte daarachter op respectievelijk plek twee en drie. Richard Verschoor startte buiten de punten, maar kwam uiteindelijk als zesde over de finish.

Frederik Vesti

Doordat het regende op het circuit in Spanje kregen we een rollende start. Amaury Cordeel kon daardoor vanaf pole meteen een gaatje slaan met Jack Crawford op plek twee. Crawford kwam wel meteen onder druk te staan van Frederik Vesti en de twee raakten elkaar kort. Vesti kon doorrijden, maar Crawford viel ver terug en zocht even later de pits op. Richard Verschoor had een enorm goede start en wist meteen naar plek acht op te schuiven vanaf plek twaalf. Over de boordradio's werd in eerste instantie gezegd dat het zou blijven regenen. Maar even later werd het dan toch droger op de baan. De meeste coureurs hadden het daardoor ook behoorlijk zwaar met hun regenbanden.

Kush Maini was een van de eersten die de keuze maakte om op droog-weer banden te rijden. Het was voor hem nog wel even glibberen en glijden, maar al gauw bleek dit de juiste keuze. Meerdere coureurs volgenden dat voorbeeld. Juan Manuel Correa maakte zijn pitstop voor droog weer banden, maar hij stond even later aan de kant. In eerste instantie zorgde dit voor een virtual safetycar waardoor veel coureurs ook de pitstop maakten. Richard Verschoor en Theo Pourchaire kwamen onder de virtual safetycar binnen voor hun banden. Toen deze twee de pit uitreden bleek de auto van Correa toch lastig te staan en werd het een volledige safetycar. Hierop besloten de anderen ook naar binnen te komen voor de slicks. Vesti bleef vanaf de pit aan de leiding achter de safetycar. Direct gevolgd door Victor Martins en Dennis Hauger. Het was echter Theo Pourchaire die bij de herstart in ronde 24 goed wakker was. Hij wist vanaf plek vier op te klimmen naar de tweede plaats. Even leek het er op dat hij ook nog de aanval op Vesti kon openen, maar daarvoor was de race net te kort. Vesti wint voor Pourchaire en Martins. Verschoor profiteerde flink van het feit dat hij eerder naar binnen ging en wist uiteindelijk als zesde te finishen.

Uitslag Sprintrace Formule 2 Spanje

1 - Frederik Vesti - Prema  47'22"796
2 - Theo Pourchaire - ART - 1"104
3 - Victor Martins - ART - 4"626
4 - Dennis Hauger - MP Motorsport - 5"184
5 - Jack Doohan - Virtuosi - 5"661
6 - Richard Verschoor - Van Amersfoort - 7"020
7 - Oliver Bearman - Prema - 7"486
8 - Ayumu Iwasa - DAMS - 9"864
9 - Arthur Leclerc - DAMS - 10"215
10 - Enzo Fittipaldi - Carlin - 12"387
11 - Clement Novalak - Trident - 12"821
12 - Isack Hadjar - Hitech - 13"951
13 - Roman Stanek - Trident - 14"329
14 - Amaury Cordeel - Virtuosi - 14"657
15 - Zane Maloney - Carlin - 16"056
16 - Brad Benavides - PHM by Charouz - 16"922
17 - Ralph Boschung - Campos - 20"832
18 - Kush Maini - Campos - 1'00"844


Wat doet her weer zondag in Barcelona?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS