Formule 1

Frederic Vasseur haalt hoop uit eerste signalen bij Ferrari: "Tot nu toe lijkt alles goed te gaan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 februari 2023 09:30

Het team van Ferrari onthult op 14 februari hun nieuwe strijdwapen. Enkele weken staken er geruchten de kop op vanuit de Italiaanse pers waaruit zou blijken dat Ferrari flinke performancewinst zou hebben behaald. De kakelverse teambaas Frederic Vasseur ontkrachte deze berichten en noemde het ‘een lachertje’, desondanks denkt hij wel dat de betrouwbaarheid een stap in de goede richting is gekomen.

Frederic Vasseur

Afgelopen seizoen begon Ferrari sterk met twee overwinningen in de eerste drie races, daarnaast ging het alleen snel bergafwaarts voor het team. Na een zwaar tegenvallend 2020, krabbelde het team het jaar daarop uit een donker gat. In 2022 leek alles op de goede plek te vallen bij Ferrari, maar slechte strategische keuzes en betrouwbaarheidsproblemen gooiden roet in het eten.

Eerder doken er verschillende verhalen op waaruit zou blijken dat de nieuwe krachtbron van Ferrari ruim dertig pk zou hebben gevonden in aanloop naar het nieuwe seizoen. Later ontkende de nieuwe teambaas deze geruchten en zette hij deze weg als een ‘lachertje’.

"Aan de performance van de motoren van 2022 lag het niet", vertelt Vasseur. "Het probleem was de betrouwbaarheid, het is ons hoofddoel om dat op te lossen. Tot nu toe lijkt alles goed te gaan, maar op het circuit zal het altijd anders verlopen. Net als wij hadden andere teams vanwege het stuiteren en vibreren last van betrouwbaarheidsproblemen. Wanneer we over iets meer dan drie weken in Bahrein aankomen gaan we het zien", concludeert hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS