Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Frederic Lequien is de nieuwe directeur van het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 januari 2021 17:03

De Automoblile Club de l’Ouest heeft Frederic Lequien benoemd als hoofd van het Le Mans Endurance Management (LMEM). De 48-jarige volgt daarmee Gerard Neveu, die aan de wieg van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) stond, op.

Frederic Lequien is de nieuwe directeur van het FIA World Endurance Championship

De Fransman brengt een schat aan ervaring mee. Zo was Lequien al projectmanager, die verantwoordelijk was voor de onderhandelingen met lokale organisatoren en circuits bij Eurosport International. Daarnaast was hij al werkzaam bij Amaury Sport Organisation, waar hij onder andere de assistent-manager en woordvoerder was voor de Dakar Rally. Als nieuwe directeur van de LMEM krijgt hij de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse aansturing van het FIA WEC en de European Le Mans Series (ELMS).

“Namens de ACO en de LMEM heet ik Frederic Lequien van harte welkom”, aldus de president van de ACO, Pierre Fillon over de benoeming. “Dit is fantastisch nieuws voor de wereld van de endurance racerij. Met 20 jaar ervaring in de autosport breng Frederic waardevolle expertise voor deze functie binnen.”

Ook Richard Mille spreekt namens de endurance commissie van de FIA zijn waardering uit voor de komst van Lequien. “Ik wil Frederic Lequien het beste wensen in zijn nieuwe rol als CEO van het Le Mans Endurance Management”, aldus de Zwitser. “Op vele manieren markeert 2021 als een nieuw hoofdstuk voor de sport en ik ben er zeker van dat met nieuw management aan de top van de FIA World Endurance Championship zich gaat versterken.”

Lequien is vooral trots op zijn aanstelling als de nieuwe directeur en gaat de uitdaging van zijn nieuw rol graag aan. “Ik ben trots en vereerd om me bij de LMEM te voegen”, aldus de kersverse CEO. “De WEC en de ELMS zijn beide wereldbekende kampioenschappen. We zijn van plan om door te gaan met een attractieve mix van fabrieks- en privéteams en zijn klaar om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS