Formule 1

Fred Vasseur reageert op klacht Charles Leclerc na contact Carlos Sainz in Spanje


Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2024 07:00

Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft geprobeerd het vuur tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz te sussen nadat de twee contact hadden gemaakt tijdens de Grand Prix van Spanje. De teamgenoten, die als vijfde en zesde op de grid stonden, zorgden voor controverse toen Sainz probeerde om zijn teamgenoot vroeg in te halen en daarbij licht contact maakte.


Ferrari F1 Spanje


Leclerc, die een beschadigde voorvleugel overhield aan het akkefietje, beschuldigde Sainz ervan dat hij ‘iets spectaculairs’ probeerde te doen in zijn thuisrace voordat hij de media vertelde dat er teaminstructies in het spel waren geweest.


"We hadden een duidelijke strategie aan het begin van de race, om banden te sparen om later aan te vallen", zei de zesvoudig Grand Prix-winnaar. "Carlos spaarde zijn banden niet in bocht veertien en had natuurlijk de kans om me in te halen in bocht één, wat een beetje jammer is." De Spanjaard sloeg terug: "Het komt te vaak voor dat hij na een race ergens over klaagt."


De strategie zorgde er uiteindelijk voor dat Leclerc zijn teamgenoot weer voorbleef, de twee kwamen als vijfde en zesde over de streep op het circuit van Barcelona. Op de vraag of zijn rijdersstrijd Ferrari de vierde plaats had gekost, zei Vasseur: "Je kunt tien voorbeelden vinden van omstandigheden in de race waar we een halve tiende of een halve seconde misten die later volgden toen Carlos hem ook liet gaan."


"We misten een paar tienden gedurende twee of drie ronden. Laten we geen conclusie trekken na het eerste commentaar van de coureur toen hij uit de auto kwam.” Hij bagatelliseerde ook de bewering van Leclerc dat de beschadigde voorvleugelplaat hem rondetijd had gekost. "Uit de data hebben we niets kunnen opmaken over problemen met de auto van Charles Leclerc na het contact met Carlos Sainz. Het was meer een kwestie van timing. Charles verloor op dat moment ongeveer een halve seconde."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS