Formule 1

Franz Tost: "Yuki Tsunoda gaat ooit wereldkampioen worden"

Uitgegeven door Bart • 1 april 2021 17:14 • Print artikel

Yuki Tsunoda maakt indruk in de wereld van de Formule 1. In 2018 reed de nu 20-jarige Japanner nog in de Formule 4 in eigen land en de rookie klom vervolgens omhoog via de Formule 3 in 2019 en de Formule 2 in 2020. De AlphaTauri-coureur haalde in zijn eerste F1-race in Bahrein direct twee WK-punten binnen en deed dat met een aantal fraaie inhaalacties.

Yuki Tsunoda


"Yuki gaat ooit wereldkampioen worden, daar ben ik van overtuigd", is dan ook de voorspelling van zijn eigen teambaas Franz Tost bij het Duitse Sport 1. "Hij kwam twee jaar geleden pas van Japan naar Europa. Dat zijn twee compleet andere werelden. Daar moest hij uiteraard aan wennen, maar je moet mentaal ook erg sterk zijn en dat is Yuki."

Bij AlphaTauri zal hem dat niet gaan lukken, maar de verwachting is dat Tsunoda op niet al te lange termijn de stap naar Red Bull zal maken. Ook Helmut Marko doet een duit in het zakje. "Na een minder goede kwalificatie reed hij een super race. Het is verfrissend om zijn inhaalacties te zien. Hij is de toekomst van de sport."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS