Formule 1

Franz Tost vergelijkt 2008 met 2020: "We hebben niet maar één spannende race gereden, maar.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2021 21:02 • Print artikel

Franz Tost heeft de seizoenen 2020 en 2008 met elkaar vergeleken. In beide jaren won de renstal onder leiding van de bevlogen Tost Formule 1 races. Hij denkt dat 2020 met Alpha Tauri in het algemeen beter was dan 2008 met Scuderia Toro Rosso.

Alpha Tauri F1 Monza Pierre Gasly

Ironisch genoeg heeft het in Italië gevestigde team beide overwinningen behaald tijdens hun thuisrace op het circuit van Monza, 12 jaar na elkaar. De eerste overwinning van het team komt op het conto van Sebastian Vettel die tijdens een door de regen getroffen weekend optimaal profiteerde en ook zijn eerste overwinning behaalde.
De tweede overwinning van het team van Tost werd door Pierre Gasly behaald in de spectaculaire race van afgelopen seizoen.

Het grote verschil tussen deze twee overwinningen is dat in 2008 Vettel het hele weekend al de snelste was en won vanaf pole position, terwijl Gasly geholpen werd door de fout van Hamilton door tijdens de rode vlag situatie de pitlane in te rijden en daar straf voor kreeg.

Kijkend naar het algehele plaatje, ziet Frans Tost 2020 toch als een beter seizoen dan het seizoen waar Vettel won dit vanwege het structureel beter presteren van het team. "2008, ja dat was een fantastische overwinning van Sebastian in Monza, maar we hadden toen niet zoveel goede resultaten als vorig jaar", vertelde Tost aan het Engelse Autosport. "Het was niet alleen de overwinning in Monza. Er waren veel andere goede races die we hadden met de vierde plaats in Imola door Daniil Kvyat en de vijfde plaats in Portimao".

"We waren zesde in Bahrein en in Duitsland, zevende in Oostenrijk, Groot-Brittannië en Mugello. We hebben niet maar één spannende race gereden. We hadden veel goede resultaten en daarom was dit jaar een stuk beter dan 2008."/door Pascal WekemaRaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS