Formule 1

Franz Tost sluit twee rookies bij AlphaTauri uit: "Geen schijn van kans met twee kinderen"

Uitgegeven door Bart • 16 januari 2022 08:02 • Print artikel

AlphaTauri, voorheen Toro Rosso, staat bekend als opleidingsteam voor Red Bull, maar dat wil niet zeggen dat het team louter met jongelingen werkt. De laatste keer dat het team uit Faenza met twee rookies reed, was in 2015. Destijds waren het wel twee toptalenten in de personen van Max Verstappen en Carlos Sainz. Teambaas Franz Tost zal altijd een ervaren coureur in zijn team willen hebben.

Franz Tost


"In de huidige Formule 1 sta je met twee onervaren coureurs voor een enorme uitdaging", aldus Tost tegenover GP Fans. "Hoogstwaarschijnlijk sta je meteen achteraan in de strijd bij de constructeurs. Je maakt geen schijn van kans met twee kinderen om in het middenveld aansluiting te vinden. Daar is het veld veel te competitief voor. Het niveau is gewoonweg te hoog."

"Als je naar de kwalificatie kijkt, scheelt het vaak maar een paar honderdsten van een seconde. In Saoedi-Arabië zat Pierre 0.087 achter Charles Leclerc. Dat is slechts 78 centimeter, maar het scheelde wel twee posities. Een jonge coureur, zonder ervaring, zit er al snel een paar tienden achter."

Tost geeft aan dat een combinatie van een ervaren coureur en een jong talent ideaal is. "Die combinatie werkt. Je hebt een duidelijke rolverdeling tussen een ervaring coureur en een jonge coureur met veel talent. Dan is AlphaTauri er altijd klaar voor om een jong talent op te leiden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS