Formule 1

Franz Tost over verlenging Pierre Gasly: "Extreem goede prestaties laten zien"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 oktober 2020 16:50 • Print artikel

Pierre Gasly rijdt ook in 2021 voor Alpha Tauri. Teambaas Franz Tost kreeg de Franse coureur in 2019 terug na een mislukt avontuur bij Red Bull naast Max Verstappen. Ondertussen laat Gasly zien een waardevolle toevoeging voor het team te zijn, wat inmiddels al twee podiumplaatsen opleverde. De mooiste was de overwinning tijdens de Italiaanse Grand Prix op Monza.

Franz Tost over verlenging Pierre Gasly

“Ik ben blij dat Pierre bij ons gaat blijven in het seizoen 2021”, reageert de teambaas. “Hij is al vele jaren een onderdeel van de Red Bull coureurspool en ik hoop dat hij nog vele seizoen in de Red Bull-familie blijft. Nadat hij vorig jaar terugkwam naar het team, heeft hij constant extreem goede prestaties laten zien met het bereiken van twee podiums, met een tweede plek in Brazilië in 2019 en een overwinning in de thuisrace van het team tijdens de Grand Prix van Italië dit jaar.”

“Pierre heeft bewezen om zeer competitief te zijn, ook dankzij zijn fantastische racevaardigheden. Hij weet tijdens elke race het potentieel uit de auto te halen en geeft waardevolle feedback aan onze engineers. Hij is mentaal erg sterk, hij is altijd gemotiveerd en wanneer hij zijn doel zet, geeft hij alles om dat te bereiken. Ik kijk er naar uit om de samenwerking te verlengen en het hebben van een succesvol 2021-seizoen samen.”

Een tweede coureur is door Alpha Tauri nog niet aangekondigd. Op dit moment is Daniil Kvyat de tweede coureur, maar er gaan geruchten dat de Rus mogelijk vervangen gaat worden. De geruchten dat Gasly terug zou keren naar Red Bull of zou vertrekken naar Renault eindigen hiermee definitief voor 2021.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS