Formule 1

Franz Tost over de kostenlimieten en de F1-toekomst: “Ik hoop dat Max Verstappen het gaat winnen”

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 februari 2021 14:01 • Print artikel

De Formule 1-coureurs verdienen vandaag de dag miljoenen euro’s in de Formule 1. Volgens Alpha Tauri-teambaas Franz Tost zouden ze dat eigenlijk niet moeten. Het is niet de eerste keer dat de Oostenrijker dat verkondigt. Het zorgde toen voor een hilarische reactie van Lewis Hamilton.

Franz_Tost_F1_Alpha_Tauri

“Wie is Franz Tost?”, reageerde de wereldkampioen. Tost zei tegen n-tv dat hij er wel om kan lachen: “Het was een legitieme vraag. We hebben niets met elkaar te maken. Ik kan er om lachen, het was een grappige episode. Niet meer, niet minder.” De Oostenrijker zegt nog steeds achter een salarycap te staan.

“We hebben een kostenlimiet voor de auto’s, voor de teams, voor de motoren. Waarom is er een onbeperkt bedrag beschikbaar voor de coureurs?”, vraagt Tost zich af. “De coureurs moeten een beloning krijgen, dat is natuurlijk logisch. Maar er moet nooit een discussie zijn over bedragen die in de miljoenen lopen. Anders ga ik ze een keuze geven. Of we stoppen het geld in de auto, zodat die meer competitief wordt, of jullie coureurs nemen het zoals het is en we rijden een beetje in de rondte met wat we hebben gemaakt. Als iemand een echte coureur is, dan wil hij dat het geld in de auto gaat.”

De Oostenrijker hoopt dan ook dat Hamilton verslagen wordt. “Ik hoop dat Max Verstappen het gaat winnen”, zegt de teambaas van Alpha Tauri. “Het is belangrijk dat er een gevecht is in de leidende groep. Het slechtste scenario is dat Mercedes doorgaat met domineren.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS