Formule 1

Franz Tost over Nikita Mazepin en de toekomstige F1-sterren: "Je kunt van een koe geen tijger maken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 februari 2021 11:01 • Print artikel

Nikita Mazepin creëerde voor zijn debuut in de Formule 1 al veel bekendheid voor zichzelf. Niet zo zeer door zijn prestaties op de baan, maar door een video van handtastelijkheden bij een vrouw. Die notabene door de Haas-coureur notabene zelf op Instagram werd gezet. Voor Alpha Tauri-teambaas Franz Tost heeft de Rus niet het vermogen wat nodig is om succesvol te worden in de Formule 1.

Nikita_Mazepin F1 Haas

“Ik kan brutaal zijn en zeggen ‘je maakt van een koe geen tijger'”, zei Tost tegen de Duitse media. “Zoals ik het uiteindelijk persoonlijk zie is dat het er altijd om gaat hoeveel hersenen een coureur heeft. Dat is hoe ik zie, want het zijn uiteindelijk alleen maar de intelligente coureurs die succesvol zijn in de cockpit en zich er ook naar gedragen.”

Toch ziet de Oostenrijker ook wel nieuw talent in de Formule 1 stappen. “Sommigen zijn erg, erg goeie jongens, die momenteel verschijnen nu in de Formule 1”, aldus de teambaas. “In aanvulling op Mick en Yuki, is er ook nog Robert Schwartzman. Ik heb ze alle drie hoog zitten. Ze vertegenwoordigen een generatie die voorbestemd is om de Formule 1 over te nemen in de toekomst.”

Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS