Formule 1

Franz Tost: "Binnen een paar races zal Yuki Tsunoda zeer competitief zijn"

Uitgegeven door Bart • 19 februari 2021 06:04 • Print artikel

De rookies in de Formule 1 krijgen maar weinig voorbereidingstijd in de auto van 2021. De wintertest in Bahrein duurt slechts drie dagen. Bij AlphaTauri betekent dat dat Yuki Tsunoda in totaal 1,5 dag kan testen in de AT02. Teambaas Franz Tost wil de jonge Japanner de tijd geven en verwacht de eerste races nog geen topprestatie.

Yuki Tsunoda


"Binnen een paar races zal Yuki Tsunoda zeer competitief zijn", zo zegt Tost in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Hij begrijpt de techniek van de auto en is erg sterk in de gevechten op de baan. Dat heeft hij in de Formule 2 al wel laten zien."

Tsunoda krijgt rustig de tijd om aan de Formule 1 te wennen. "Het klopt dat hij door de nieuwe regels maar weinig tijd in de nieuwe auto krijgt. Dat komt neer op 1,5 dag. Daarom hebben we een programma voor Yuki opgesteld en heeft hij in november al in de oude auto gereden. Daarna heeft hij nog gereden bij de Rookie Test in Abu Dhabi en bij twee tests in Imola en Misano."

"Voor de eerste race in Bahrain zal Yuki zo'n 3.500-4.000 kilometer in een Formule 1-auto hebben gereden. Dat is ook nodig, omdat een coureur aan de snelheid van een F1-auto moet wennen. En ook aan het remmen, het sturen en de aerodynamica."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS