Formule 1

Franz Tost heeft geen probleem met actie van Carlos Sainz: "Ik bekritiseer vrijwel nooit een coureur, die.."

Ondanks de aanvaring tussen Toro Rosso F1-coureur Carlos Sainz en Williams rookie Lance Stroll in de Grand Prix van Bahrein zegt Franz Tost, de teambaas van de jonge Spanjaard, dat hij zijn coureur niet zal verbieden risico's te nemen.


Bij het inrijden van bocht 1 dook Sainz aan de binnenkant terwijl Stroll juist de bocht instuurde. Beide auto's werden door deze actie uitgeschakeld en Sainz zal hiervoor drie plaatsen teruggezet worden na de kwalificatie van de Grand Prix van Sochi die komend weekend plaatsvindt. Tost zegt geen probleem te hebben met het nemen van risico's door zijn coureurs en is ervan overtuigd dat Sainz sterk terug zal komen.

"Hij vocht voor een positie binnen de top tien en wist dat zijn auto competitief was. Hij dacht dat hij ervoor kon gaan", aldus Tost tegen de officiële F1 -website. "Het was een moment van teveel optimisme, maar dat hoort bij het spel. Ik voorspel nog enkele prachtige races van Carlos gedurende dit seizoen".

Op de vraag of hij liever een coureur heeft die bereid is risico's te nemen of één met een voorzichtigere aanpak was de teambaas behoorlijk uitgesproken: "Zonder risico's kom je nergens. Ik sta daarom achter coureurs die risico's durven nemen. Ik bekritiseer vrijwel nooit een coureur die een poging waagt die niet goed uitpakt."