Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Francesco Pizzi blijft bij Van Amersfoort Racing voor Formula Regional by Alpine

Uitgegeven door Bart • 12 februari 2021 15:03 • Print artikel

Van Amersfoort Racing heeft ook dit jaar Francesco Pizzi in de gelederen. De pas 16-jarige coureur uit Rome debuteerde vorig jaar in de single seaters met het kampioenschap in de Arabische Formule 4 en eindigde als tweede in het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Ook daar reed hij voor het team van Frits van Amersfoort. Dit jaar zal hij uitkomen in de Formula Regional European Championship by Alpine.

Francesco Pizzi


Pizzi kan tevreden terugkijken op 2020, maar wil in 2021 meer en dat in een hogere klasse. "Het was een ongelofelijk jaar in het zware Formule 4 kampioenschap in Italië. Ik vind het gaaf om ook dit seizoen voor VAR te gaan rijden. Vorig jaar ging het super en ik ben geweldig begeleid door het team. Ik ben gegroeid als coureur, maar ook als mens. Ik kijk uit naar het rijden in een nieuwe auto en op nieuwe circuits. Het is al lange tijd een droom om door de straten van Monaco te rijden en dat gaat dit jaar gebeuren. Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen."

VAR-directeur Rob Niessink is verheugd dat de samenwerking met Pizzi wordt voortgezet. "We wisten dat hij het in zich had om goed te presteren en dat heeft hij het hele seizoen laten zien. Ook onder lastige omstandigheden. Het nieuwe kampioenschap wordt enorm competitief en zal zeker niet makkelijk worden. Francesco zal zo goed voorbereid als mogelijk aan de start verschijnen met de volledige steun van het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS