Karting • Chrono

Fraaie overwinning brengt Eva Dorrestijn in pole position voor Nederlandse titel

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2021 01:37 • Print artikel

Berghem – Karttalent Eva Dorrestijn heeft weer een overwinning aan haar prijzenkast toegevoegd. De 12-jarige kartster uit Hengelo was op Circuit Park Berghem de sterkste in de Parolin Rocky. Ze reed in de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting al met het startnummer 1 en verstevigde zo haar leidende positie. Met nog races in Eindhoven en Spa-Francorchamps staat Eva er heel goed voor. “Het doel is Nederlands kampioen worden.”

Eva Dorrestijn nummer 1 op het podium bij NK Karting in Berghem

De kwalificatie op zaterdag verliep onder droge omstandigheden en dat werd niet de sessie van de kartster van het PdB Team. Eva klokte met 55.693 de zevende tijd en moest op zondag aan een inhaalrace beginnen. “Ik was een beetje te langzaam en kon geen goede slipstream vinden. Dat wilde ik in de races in de regen goedmaken. Afgelopen winter heb ik hier en in Eindhoven veel getraind met het PdB Team en Senna Rodijk, dus dan is het heel vet om hier te winnen.”

Voor de eerste race maande vader Wijnand Dorrestijn nog tot kalmte om vanaf P7 niet te veel risico te nemen. “Ik heb nog twee schrapresultaten over. Aan het einde van het seizoen worden de slechtste twee resultaten weggestreept en ik heb nog geen slechte race gehad. Die heb ik na dit weekend nog steeds over. In de eerste race kon ik namelijk al goed naar voren komen. In de tweede bocht lag ik al vijfde en in het vervolg van de race ben ik opgeklommen naar de tweede plaats. Mijn teamgenoot Juste Mulder had een heel groot gat getrokken aan de kop van het veld. Daar kon ik niet meer bij komen.”

In de tweede race ging de stijgende lijn verder omhoog. “De start ging bizar goed. Via de buitenkant nam ik de leiding over van Juste en die heb ik daarna niet meer afgestaan. Ik stond de hele race onder druk en het verschil op de finish was slechts 2 tienden. Het is niet alleen oppassen met de rijders achter je, maar ook met achterblijvers. Zeker in de regen zijn de verschillen enorm groot. Gelukkig is het allemaal goed gegaan.”

Eva Dorrestijn

Bij het ingaan van de derde race viel de regen nog altijd op het Brabantse circuit. “Ik vind het fantastisch”, zo lacht Eva. “Het komt aan op gevoel, andere lijnen rijden, maar vooral durven en veel trainen. Je kunt hier niet meedoen om de overwinning als je niet in de regen getraind hebt.”

Eva Dorrestijn verstevigde met haar overwinning in Berghem haar leidende positie in het Nederlands kampioenschap. “De nummers 2 en 3 hebben dit weekend minder gescoord, dus ik ben wat uitgelopen. Tot nu toe gaat het heel goed. Er zijn nog twee ronden te gaan en in Eindhoven wil ik heel graag winnen. Daar hebben we in de winter zo veel getraind. Vanwege de lockdown was dat één van de weinige kartbanen in Nederland die open was. Bijna ieder weekend zijn we met het PdB Team naar Eindhoven gereden. Dat was wel in de Mini 60cc, maar ook in die kart reden we met slicks in de regen. Het verschil met de Parolin Rocky is niet zo groot. Ik ga vol voor het kampioenschap.”

Eva bedankt het PdB Racing Team voor alle hulp en haar papa en mama. Wel hoopt de snelle jongedame wat support te vinden om een stapje hogerop te komen in de kartsport. Voor meer info: wijnanddorrestijn@live.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS