Formule 1

Frédéric Vasseur geeft toe: "Zonder bevriezing hadden we het niet overleefd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2021 07:19 • Print artikel

Frédéric Vasseur heeft gezegd dat het F1-team van Alfa Romeo het misschien niet had overleefd als het besluit om de regels voor het Formule 1 seizoen 2021 te bevriezen niet was ingevoerd.

Alfa Romeo foto facebook Alfa Romeo


Het oorspronkelijke plan was om in het aanstaande seizoen nieuwe regels in te voeren maar door de wereldwijde crisis en de COVID-19 pandemie is hier vanaf geweken. Er werd besloten de regels voor 2021 te bevriezen en deze vanaf 2022 in te voeren.

Hoewel Alfa Romeo teambaas Vasseur zegt dat het lastig was om in te stemmen met dit plan, gezien de slechte F1-auto van 2020 van het team, is hij toch tevreden met dit plan voor 2021 omdat de F1-renstal het anders niet had overleefd zonder een ontwikkelingstop. "Het is nooit gemakkelijk om zo'n stap te zetten, omdat je altijd een beetje bang bent voor iemand anders of een ander team een voordeel geeft", zei Vasseur tegen Motorsport-total.com.

"Als je het gevoel hebt dat je niet presteert in Barcelona (tijdens de pre-season test), wil je de auto de komende 18 maanden niet bevriezen. Maar ik ben blij dat het is gebeurd omdat ik niet zeker weet of we hadden kunnen overleven"

Na het afgelasten van de eerste race van 2020 op Albert Park in Melbourne en het uitstellen van de rest van het seizoen en andere wereldwijde sporten vanwege de uitbraak van Covid19, slaagde de Formule 1 erin om als eerste terug te keren, waarbij het seizoen uiteindelijk begin juli van start ging op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Vanaf dat moment vonden er in rap tempo 17 races plaats met weinig grote problemen of uitbraken van het virus dankzij verschillende genomen maatregelen, en beslissingen over wijzigingen in de regelgeving werden snel genomen.

Vasseur is van mening dat deze omwenteling de sport meer dan ooit heeft samengebracht en hoopt dat een dergelijke effectieve samenwerking in de toekomst wordt voortgezet. "Er zijn zoveel dingen gebeurd in zo'n korte tijd dat ik denk dat het een revolutie was in het denken in de Formule 1", voegde hij eraan toe. "In een paar weken hebben we meer bereikt dan in het afgelopen decennium met de verlaging van de kosten, veranderde de regelgeving, het feit dat de FOM erin geslaagd is in een paar weken een ongelooflijke 17 races tellende kalender te presenteren en de bijbehorende behendigheid van alle teams. Ik denk dat we in de toekomst waarschijnlijk met nieuwe problemen te maken zullen krijgen, en dat betekent dat als we samenwerken, we de situatie vrij snel kunnen verbeteren."/ door Pascal Wekema

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS