Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Frédéric Makowiecki en Michael Christensen met Porsche naar Le Mans: "Onbetaalbaar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 april 2021 20:24 • Print artikel

Het Porsche GT Team heeft Frédéric Makowiecki en Michael Christensen aan de line-up toegevoegd voor de twee Porsche 911 RSR in de LMGTE-Pro klasse voor de 8 uur van Portimão en de 24 uur van Le Mans. Makowiecki gaat met Gianmaria Bruni en Richard Lietz in de auto met het startnummer #91 rijden, terwijl Christensen een team gaat vormen met Neel Jani en Kevin Estre in de #92 auto.

Michael Christensen


Beide coureurs maken al jaren onderdeel uit van het GT-team van de Duitse autofabrikant. Christensen mocht in 2018 met Porsche al in de GTE-Pro klasse naar het hoogste podium. “Opgeteld hebben deze zes coureurs een totaal van 59 Le Mans-deelnames op hun naam staan”, aldus de directeur van Porsche Motorsport, Pascal Zurlinden. “Die ervaring is onbetaalbaar. Zonder twijfel bevinden we ons in een erg goede positie voor het hoogtepunt van het jaar. De acht uur WEC-race in Portimão is de perfecte aanvulling op onze intense voorbereiding op de 24 uur van Le Mans.”

Ook de beide Porsche-coureurs zijn blij dat zij weer mee mogen doen aan het hoogtepunt van het jaar op het Circuit de la Sarthe. “Het is fantastisch dat ik voor het vierde jaar op rij de #91 auto kan delen met Gimmi en Richie", aldus Makowiecki. “We zijn een goed geolied drietal en we hebben het altijd goed gedaan in onze races. Helaas is het voor ons nog net niet genoeg geweest om onze klasse een keer te winnen, maar dat zou dit jaar zo maar eens kunnen veranderen. Tijdens de WEC-race in Portugal gaan we de samenwerking finetunen met onze nieuwe race-engineer John McGregor. Er is weinig tijd in de week van Le Mans, dus dat moeten we in Portimão doen.”

Ook zijn teamgenoot Christensen heeft zin in de race in Portugal. “Ik kijk erg uit Portimão”, vertelt de Deen. “Ik voel me bijzonder gelukkig dat ik dit jaar voor Porsche mag rijden in Le Mans. Het is elk jaar de grootste en zwaarste race op de kalender. Ik hoop dat we net zo goed presteren als in 2018. Een nieuwe klasse-overwinning zou een droom zijn die uitkomt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS