Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Forza Alex! "Zanardi zou zijn gezichtsvermogen kunnen verliezen..."

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juni 2020 08:42 • Print artikel

UPDATE: Het gezichtsvermogen van Alex Zanardi loopt gevaar als gevolg van het handbike-ongeluk, waardoor hij momenteel in coma is met ernstig gezichts- en hoofdletsel. Giuseppe Olivieri, de neurochirurg die de voormalige F1-coureur opereerde die zelfs paralympisch kampioen werd, maakte dinsdag bekend dat de 53-jarige Italiaan nog tien tot vijftien dagen in coma zal blijven. "We weten niet hoeveel van de coma te wijten is aan de medicijnen en hoeveel aan de neurologische aandoeningen," vertelde hij aan Sky Sport 24 in ItaliŽ.

null

Kundig gereanimeerd
Olivieri prees de dokter die eerste hulp verleende aan Zanardi, nadat hij tijdens een race aan de verkeerde kant van de weg was terecht gekomen en hij in botsing kwam met een vrachtwagen. "De grootste verdienste komt voor rekening van de anesthesist, die hem kundig heeft gereanimeerd', zei Olivieri. "Het was moeilijk om dit midden op straat te doen met een patiŽnt in deze toestand" aldus geciteerd in een bericht van grandpx.news.

Gezichtsvermogen
Een update van het Santa Maria alle Scotte-ziekenhuis in Siena, ItaliŽ, zei dinsdag dat het "neurologische beeld onveranderd blijft in 'ernstig': "De patiŽnt blijft verdoofd, geÔntubeerd en mechanisch geventileerd." (Intubatie is het aanbrengen van een buis in de luchtpijp ten behoeve van beademingsapparatuur of om de luchtweg vrij te maken bijvoorbeeld bij een acute vernauwing van de luchtwegen, red.) Er wordt gespeculeerd dat de ernstige verwondingen aan het gezicht van de voormalige Williams-coureur hem zijn gezichtsvermogen zouden kunnen kosten. "De voormalige Formule 1-coureur dreigt beide ogen te verliezen", aldus de Zwitserse krant Blick. Dezelfde informatie was afkomstig van het Duitse persbureau SID.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS