Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Formule E of LMDh voor Andre Lotterer? "Er zijn geruchten, maar er is nog niets besloten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2022 06:30

Andre Lotterer zegt dat er nog geen keuze is gemaakt over zijn toekomst bij Porsche. De coureur rijdt op dit moment in de Formule E voor het Duitse automerk, maar Porsche doet in 2023 haar intrede in de LMDh. Lotterer heeft een uitgebreide ervaring in het endurance racen, zo won hij de 24 uur van Le Mans drie keer met Audi en maakte daarna de overstap naar Porsche. Na het stoppen van Porsche in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship maakte hij de overstap naar het elektrische kampioenschap met Techeetah, maar kwam in 2019 in deze klasse terug bij Porsche. Nu Porsche met Team Penske terugkeert lijkt het logisch dat we de Duitser terugzien in het endurance racen.

Andre Lotterer

“Bij Porsche ben ik sowieso in goede handen”, aldus Lotterer tegen het Engelse Autosport. “Ik hou echt van de Formule E. Ik denk dat het een fantastisch kampioenschap is en ook met de Gen3-auto, het blijft groeien. Maar, weet je, het DNA van Porsche en het nalatenschap in Le Mans is groot en Le Mans en Porsche is een legendarisch iets. Maar beide motiveren enorm. Dus zou ik zeggen: ik zit op een mooie plek.”

Wanneer Andre Lotterer wordt gevraagd of hij Le Mans mist en nog steeds de passie voor het endurance racen heeft, zegt hij dat hij het mooi vindt om in zijn carričre verschillende bolides te gebruiken. “Het is echt verfrissend om na zoveel jaar endurance deze nieuwe uitdagingen te hebben”, legt Lotterer uit. “Dat is echt iets moois in een carričre om te wisselen en in combinatie met Porsche. Vooral om als een fabriekscoureur naar verschillende platformen te gaan en nieuwe oplossingen te vinden. Dus leef je in het moment. Je bent daar druk mee en je bent daarop gefocust. Ik kijk naar de endurance races en ik heb natuurlijk de passie voor endurance races en Le Mans is een fantastische race. En ja, er zijn geruchten, vooral omdat Le Mans terug komt naar Le Mans. Maar op welke manier dan ook, er is nog niets besloten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS