Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E maakt deel van WK-kalender bekend: hier racen Nyck de Vries, Robin Frijns en Vandoorne

Uitgegeven door Pascal Wekema • 29 januari 2021 08:56 • Print artikel

Met de seizoensopener voor de deur heeft het ABB FIA Formule E kampioenschap de volgende wedstrijden aangekondigd. Hier gaan Nyck de Vries, Robin Frijns en Stoffel Vandoorne racen. Het seizoen gaat spectaculair van start met een dubbele race onder het kunstlicht in Saoedi-ArabiŽ op het circuit van Diriyah.


Europese tour
Daarna trekt de karavaan door naar ItaliŽ waar de derde wedstrijd zal plaatsvinden door de straten van de Italiaanse hoofdstad, Rome.

Vanuit ItaliŽ trekt het circus verder naar Spanje waar op het circuit van Valencia voor het eerst op een permanent circuit gereden zal worden. Weliswaar heeft het kampioenschap al eens gereden op het Formule 1 circuit van Mexico maar op dit circuit werd een speciaal voor Formule E gemaakte layout gebruikt.

Vanuit Spanje gaat de serie richting Monaco waar het Grand Prix Circuit alvast van een laagje rubber voorzien gaat worden. De Formule E rijdt voor het eerst het volledige circuit de coureurs kunnen zich opmaken voor onder andere de Tunnel en de Loews hairpin.

Na de Europese tour reist de serie verder naar Marokko waar op het stratencircuit van Marrakesh de volgende ronde afgewerkt zal worden.

Vanuit Marokko gaan de elektrische wagens op transport naar Chili voor een dubbele ronde door de straten van Sandiago.

Pos1.	Diriyah, Saoedi-ArabiŽ	26 februari
2. Diriyah, Saoedi-ArabiŽ 27 februari
3. Rome, ItaliŽ 10 april
4. Valencia, Spanje 24 april
5. Monaco 8 mei
6. Marrakesh, Marokko 22 mei
7. Santiago, Chili 5 juni
8. Santiago, Chili 6 juni


Het vervolg van de kalender zal gedurende de lente bekend gemaakt worden.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS